Mersin’de kriz aşıldı! Bursaspor maçına geliyorlar!

Spor Toto Süper Lig takımlarından Mersin İdmanyurdu’nda oyuncuların ‘maç boykotu’ krizi çözüldü. Öğle saatlerinde Bursaspor maçına çıkmama kararı alan ve yapılan görüşmelerin ardından kararından vazgeçen Mersin İdmanyurdu kafilesi, Bursa’ya hareket etti.

Mersin’de kriz aşıldı! Bursaspor maçına geliyorlar!

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Mersin İdmanyurdu’nda futbolcular, paralarının ödenmediği gerekçesiyle öğle saatlerinde takım kaptanı Servet Çetin eşliğinde toplanarak yarın oynanacak Bursaspor maçına çıkmama kararı almışlardı. Ardından özel araçlarıyla Macit Özcan Spor Tesisleri’nden ayrılan futbolcular, bir süre sonra yapılan görüşmelerin ardından yeniden tesislerde toplandı. Paralarının ödeneceği sözünü alan Mersin ekibinin oyuncuları, akşam saatlerinde tesislerinde bir araya geldi.

Burada bazı taraftarlarla da görüşen futbolcular, daha sonra takım otobüsüne binerek Bursa’ya gitmek üzere Teknik Direktör Bülent Korkmaz yönetiminde Adana Havaalanı’na hareket etti.

Kafile, saat 20.00’de uçakla Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidecek. Buradan da feribotla Bursa’ya geçecek olan kırmızı-lacivertliler, yarın saat 14.00’de başlayacak olan müsabakaya çıkacak.

TARAFTAR TEPKİLİ

Bu arada yaşanan krizi duyarak bir grup taraftarla tesislere gelerek futbolcularla görüşen Genç Mersin İdmanyurdu Taraftarlar Derneği 2. Başkanı Hazar Yusuf Gökel, hem futbolculara hem de yönetime tepki gösterdi. Gökel, yaşanan krizle ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, aldıkları bu haberle yeni bir şok yaşadıklarını belirterek, “Futbolculardan Servet, Sinan ve Güven ile görüştük. Kendilerince bize bir şeyler ifade ettiler ama biz bu sorunların her dakika her maç öncesi olmaması gerektiğini, şehrimizin ve armamızın ulusal medyada rencide olduğunu anlattık. Biz onları ciddi bir biçimde uyardık. Maça gitmeye de onları biz ikna ettik. ‘Bu maça gidin, geldikten sonra yönetimle oturur konuşursunuz’ dedik. Onlar da bize inanarak otobüse bindiler” dedi.

Yönetime de seslenen Gökel, şöyle devam etti:

“Yabancı futbolcuların parasını verip de yerli futbolcularınkini vermemek adaletsizliktir. Bu haksızlıktır. Biz burada yabancıların savunucusu değiliz. Biz burada armaya sevdalıyız, arma için üzülüyoruz. Ama 3 milyon lira para verdim deyip, yabancıların parasını öde, yerlilerinkini ödeme. Bu böyle olmaz. Bu dakikadan sonra buradan yönetimi de uyarıyoruz; madem yeni bir yönetim kuruldu, herkes aklını başına alsın. Mersin İdmanyurdu’nun taraftarı ile kimse dalga geçemez. Adam gibi bu kulübü yöneteceklerse yönetsinler. 90 yıllık kulübe kimsenin zarar vermeye hakkı yok. Biz bundan sonraki maçlarda gereken tepkiyi koyacağız. Buradan Teknik Direktör Bülent Kormaz’a da söylüyoruz. Kişiliğine lafımız yok ama krizi yönetme kabiliyeti sıfır. Korkmaz’dan da ciddi anlamda takıma sahip çıkmasını istiyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X