Mersin’deki Otogar Ve Rüşvet Tartışmaları

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kendisi ile ilgili rüşvet iddialarını ortaya atanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğ…

Mersin’deki Otogar Ve Rüşvet Tartışmaları

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, kendisi ile ilgili rüşvet iddialarını ortaya atanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, halen kayınpederinden kalan 100 metrekarelik bir evde oturduğunu söyledi. Tarhan, CHP parti binasında düzenlediği toplantıda, son yapılan Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’nda, meclise hakaret edilen davranışa izin verildiğini ileri sürerek, seçildiği günden bu yana Büyükşehir Belediye Başkanının, üslubu ve davranışlarıyla meclis üyeleriyle diyalog kuramadığını iddia etti. Mecliste, izleyicilerden konuşanların ağır ifadelerle susturulurken, basın mensupları tartaklanırken, otogar işletmecisinin çirkin iftiralarına meydan verildiğini savunan Tarhan, “Benim 600 bin liraya bir villa aldığımın ifade ediliyor. Bizim eve benim emekli ve başkan maaşım ile iki maaş, eşim ve çok iyi yerlerde yüksek maaş ile çalışan iki çocuğumla birlikte 5 maaş girmektedir. Söylenen değerin yarısına yakın fiyatla 3 odalı küçük bir daire aldık. Çok şükür ekonomik durumumuz daha iyi bir evi almaya yetecek düzeydedir. Halen 35 yıldır evliyim ve Mersin’de kayınpederimden kalan 100 metrekarelik, 32 yıllık eski bir dairede oturuyorum. Mal beyanımı belediyeye verdim. Hayatım boyunca bir kuruşluk haksız kazanç edinmedim. Mersin’de veya başka kentte aksini söyleyecek bir kişi çıkmaz. Mersin halkı beni de beni suçlayanları da çok iyi bilir, tanır” dedi. “SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM” Kendisine yanlış bilgilerle iftira atanları tanımadığını, ne doğrudan ne de telefonla hiçbir şekilde görüşmesinin bulunmadığını vurgulayan Tarhan, “Yaptığı suçlama, iftira için Cumhuriyet Savcılığı’na bugün başvurumu yaptım” ifadelerini kullandı. OTOGAR TARTIŞMALARI Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, otogar konusunda işin başında yanlış yaptığını ileri süren Tarhan, şöyle devam etti; “Hatalarına bugün de devam ediyor. Hata yapanlar, elbette hesabını verecektir. Büyükşehir bu konuda batağa saplandı, patinaj yapıyor. Bizleri kendilerini kurtarmaya çağırıyor. İhale şartnamesi hazırlanarak ihale gerçekleştirilmiştir. İhaleden sonraki iş yeri teslim tarihi doğrudur, yanlıştır. Teslim tarihi şubat yerine nisan ayı olacak ise düzeltilmesi ve dolayısıyla ödeme tarihinin değiştirilmesi Büyükşehir Belediyesi yetki ve sorumluluğundadır. Yüklenici firma, Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunu yerine getirmiyorsa yargıya gitmeleri gerekir. Büyükşehir Belediyesi’nin görevleri yasada belirlenmiştir. Şimşek Grubu’nun istem ve itirazlarının yeri Belediye Meclisi değil, Büyükşehir Belediyesi’dir.” İhale şartnamelerinin belediye meclisi değil, TBMM veya Cumhurbaşkanı’nın dahi değiştiremeyeceğini vurgulayan Tarhan, “Şartnamedeki virgülü değiştiremezsiniz, bunu Büyükşehir Belediye Başkanı benden daha iyi bilir. Şimşekler Grubu ve eski otogar esnafının mağduriyeti giderek artacaktır. Bu sorunun çözüm adresi Büyükşehir Belediyesi’dir. Şimşekler Grubu yanlış bilgilendiriliyor, beni, partimi hedef gösterenlerin oyununa geliyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X