Mesafeler arkadaşlığa engel olamadı! Miniklerden kardeşlik köprüsüne sağlam temeller

Orhangazi 125. Yıl Anaokulu’nun minikleri, kendi emekleriyle yaptıkları resim, anahtarlık ve yazdıkları mektupları Azerbaycan’ın başkenti Bakü’deki öğrencilere göndererek belki de aralarında uzun yıllar sürecek arkadaşlık köprüsünün temelini attılar.

Mesafeler arkadaşlığa engel olamadı! Miniklerden kardeşlik köprüsüne sağlam temeller

Kuruculuğunu 125.Yıl Anaokulu Müdür Yardımcısı Nurdoğan Çevik ve Azerbaycan Heyder Eliyev Lisesi öğretmenlerinden Sanubar Gasimova’nın yaptığı ‘Değerlerini Bil Değerli Kal’ adlı e-Twinning projesi kapsamında öğrencilere toplumsal değerler öğretiliyor. 125.Yıl Anaokulu Müdürü Aslı İnan’ın da destek verdiği projede; öğrencilere farkındalıklarını artırıp ait oldukları değerleri öğrenip benimseyerek gelecek kuşaklara aktarılması amaçlanıyor. Her ay farklı değerlerin konu alındığı proje kapsamında, Türkiye’deki ve Azerbaycan’daki öğretmen ve öğrenciler ortak çalışmalar yapıyor.

MEKTUPLARI BEKLEMEYE BAŞLADILAR…

Mart ayında ele alınan ‘Arkadaşlık değeri’ konusunda Türkiye’de bulunan öğrenciler ile Azerbaycan’da bulunan öğrenciler birbirlerine mektup yazıp resim yaparak duygu ve düşüncelerini anlatma fırsatı buldu. 125.Yıl Anaokulu öğrencileri, minik elleri kocaman yürekleri ile Azerbaycan Heyder Eliyev Lisesi’nin ilkokul kısmında bulunan arkadaşlarına resim, mektup ve el emeği anahtarlık hazırlayarak gönderdi. 125. Yıl Anaokulu minikleri kardeş ülke Azerbaycan’dan gelecek mektupları da şimdiden heyecanla beklemeye başladı. Böylece Orhangazi’li minikler, Azerbaycan’daki öğrencilerle aralarında belki de uzun yıllar sürecek arkadaşlığın sağlam temellerini atmış oldular.

FOTOALTI: Projede, 10’u Türkiye’den 11’i de Azerbaycan’dan olmak üzere toplam 21 öğretmen yer alıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X