Mesai saatleri öne çekiliyor

Trafik çilesinin önüne geçebilmek için 164 okulun ders başı saatlerinin değiştirilmesinin ardından, fabrika işçilerinin mesaiye başlama saatleri de öne çekiliyor.

Mesai saatleri öne çekiliyor

Özellikle sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı, kent yöneticilerinin de öncelikli gündem maddesi oldu. Vali İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve BTSO Başkanı İbrahim Burkay, trafik sıkışıklığının çözümüne yönelik ortak akıl üretilmesi amacıyla tüm organize sanayi bölgelerinin başkan, yönetici ve işadamlarıyla toplantı yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ulaşım yatırımları, sabah ve akşam saatlerinde yaşanan trafik sıkışıklığı ve sorunun çözümüne yönelik öneriler tek tek ele alındı.

 

Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece Bursa’da değil nüfusu milyona aşan tüm kentlerde öncelikli sorunun trafik olduğunu vurgulayarak, “Konu her ne kadar Ulaştırma ve İçişleri bakanlıklarının olsa da en çok yatırımı belediye olarak biz yapıyoruz. Yatırım bütçemizin yüzde 70’inden fazlasını ulaşıma ayırıyoruz” dedi.

 

KURAL KOYMALI VE UYGULAMALIYIZ

 

Yaptıkları tüm bu yatırımlara rağmen özellikle sabah ve akşam saatlerinde trafikte yaşanan sıkışıklığa dikkat çeken Başkan Altepe, bu sorunun çözümünün ancak ortak atılacak adımlara bağlı olduğunu ve herkesin çözüme katkı sağlaması gerektiğini belirtti. Bunun için de kurallar koymak ve bu kurallara uyarak mevcut altyapı ve yollardan en güzel şekilde istifade edilmesi için kararlar alınması gerektiğine değinen  Altepe, “Sanayi ile birlikte atacağımız adımlar çok önemli. Trafiğin rahatlatılması için almamız gereken bazı tedbirler var. Örneğin geçenlerde Ankara’ya giderken dikkat ettim sabah 7’de yollar boş. Bazı kuruluşların önlerine kadar raylı sistem götürdüğümüz halde servis otobüsü koyuyorlar. Servis otobüs olmasına rağmen yüzlerce işçi kendi araçlarıyla gelmişler. Metro var, servis var ama fabrikanın otoparkı dolu. Sabah 9.30’dan sonra vagonlar boş gidiyor. Saat ayarlaması yapılırsa, fabrikalar öne okullar ileri alınırsa rahatlama sağlanır. Sabahları 7.30 ile 09.00 arasındaki süreyi genişletmemiz gerekli” dedi.

 

SANAYİCİLERDEN BEKLENTİMİZ VAR

 

Vali İzzettin Küçük de, “Oturduk sorunu masaya yatırdık ve işe okullardan başladık. Tekli eğitim yapan 170 okulun sabah 8.20 olan başlama saatlerini 9’a aldık. Trafik en çok sabah 7.30 – 8.30 arasında yoğunlaşıyor. Bunun yanında denetim noktalarının hepsini geriye çektik, içeride sıkışla olmasın diye. Emniyetle çalışıyoruz büyük araçlar ve kamyonların güzergah ve saatlerini tespit ediyoruz. Onlarla ilgili de bir düzenleme yapacağız. Çalışma saatlerinin düzenlenmesi noktasında sanayicilerden de beklentilerimiz var. Hedefimiz; mesai saatlerini pik zamandan geri alabilir miyiz?  İnsan yarım saat daha kestirse ister ama bedeli ağır. Şehre bedeli çok ağır hem de 1’er saat trafikte geçiyor. İşletmelere teknik olarak ne yansır bilmiyorum ama aynı süreç devam edecek. Sadece 1’er saat kayacak. Şehre büyük hizmet yapacaksınız hem de hiç para yatırmadan” dedi.

Toplantıda, vardiyalı çalışanlar için mesai saatlerinin 07:00-15:00, 15:00-23:00, 23:00-07:00 olarak uygulanması konusunda mutabakata varıldığı öğrenilirken, kararın önümüzdeki hafta önce Bursa OSB, DOSAB ve NOSAB’da uygulanmaya başlayacağı bildirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X