‘Mesajı iyi okuduk’

AK Parti’nin 1 Kasım zaferini yorumlayan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “AK Parti mesajı iyi okudu. Sorumluluklarının hiç birinden kaçmadı. Diğerleri ise seyretti. Milletin vicdanına, iradesine inanmayanlar demokraside kaybetmeye mahkumlardır. Bu milletin vic

‘Mesajı iyi okuduk’

SEYİT GÜNDOĞAN 

OLAY TV’de Olay’ın İçinden programında Olay Gazetesi yazarları Ahmet Emin Yılmaz, Mustafa Özdal, Selahattin Adıgüzeller, İhsan Aydın’ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, seçimin sonuçlarını değerlendirdi.Milletin, 1 Kasım’da ‘ülkenin kaderine ben yöne veririm’ diyerek iradesine güçlü bir şekilde sahip çıktığını belirten Müezzinoğlu, “Bu milletin demokrasi kültürü ve anlayışı; gücü kendi elinde tutmak isteyenlerden, milletin iradesini yönlendirerek bu iradeye gem vurmaya çalışanlardan ve milletin ümüğünü sıkarak kendi iradelerine yön verme arzusunda olanlardan çok öndedir. Tarih bu güç odaklarını ve demokrasinin kara sayfalarına altına kırmızı çizerek yazacaktır” dedi. 

“MİLLETİN VİCDANI YANLIŞ ADRESTE DURMAZ”

7 Haziran’dan sonra milletin yaptığı uyarıyı iyi anladıklarını vurgulayan Müezzinoğlu, “Yoğun bir analiz yaptı AK Parti. Milletin vicdanı ne diyor? Milletin kaderiyle ilgili ortak noktalar nelerdir. AK Parti mesajı iyi okudu. Diğerleri ise seyretti. Seyirci kalarak kazanacaklarını sandılar. Millet muhalefete ‘Benim adıma sana verdiğim sorumluluklarınını hakkını veremedin’ dedi. AK Parti’nin mesajı aldığını gören millet AK Parti’ye geri öndü. ‘Etrafına bir bak ama karşında koalisyon yapacak muhatap yok. Seni onlarla muhatap etmiyorum’ dedi. İktidarın hakkını verenler asla yıpranmaz. Yeter ki milletin dinamiklerini millet adına doğru kullansın. Türkiyede iktidar yerine muhalefet yapranıyor. Türkiye’nin muhalefet sorunu var. Muhalefet muhalefet olmanın derdini taşımıyor. AK Parti 7 Haziranı iyi okuyamasaydı millet ‘Artık okuma iradeni kaybettin’ derdi. İyi okuma iradesini gösterdi AK Parti. Sorumluluklarının hiç birinden kaçmadı. Milletin vicdanına, iradesine inanmayanlar demokraside kaybetmeye mahkumlardır. Milletin iradesine değer vermeyen anlayışın başarılı olma şansı yok. Milli irade kendi sorumluluklarını bu muhalefet partilerine vermez. Böyle durdukları sürece de vermeyecek. Bu milletin vicdanı yanlış adreste durmaz” şeklinde konuştu. 

“BURSA’YA ÖZEL ROL VERECEĞİZ”

Bursa için önemli projelere imza atacaklarını ifade eden Müezzinoğlu, Bursa’nın bu güne kadar AK Parti’ye en büyük desteği veren illerin başında geldiğini söyledi. Bursa için hayal edilenin ve hesap edilenin ötesinde işler yapmaya çalışacaklarına dikkat çeken Müezzinoğlu, “Bursa dına terimizi akıtmak boynumuzun boncu. Bursa Türkiye’nin önünde koşan, milletin önünde koşan, sorumluluğunun bilincinde öncü olan bir il. Dünyayla yarışacak vizyonu ve birikimi var. Bursa’yı hep birlikte daha yukarılara çıkaracağız. Özellikle Sağlık ve Termal turizminde dünya pazarlarına açılabilecek fiziki mekanların altyapısını bir iki yıl içinde hazırlayarak Bursa’yı bu alanda farklı bir noktaya taşımak istiyoruz. Hükümet şekillendikten sonra Bursa’ya bazı alanlarda özel rol vereceğiz ve teşvikler çıkaracağız. 7 Haziran’dan sonra bu ülke 5 ay kaybetti. 8 Haziran sabahı askıdan indireceğimiz bir çok proje şu an beklemede. Geç de olsa hızlı tren Bursa’nın farklı bir kazanımı olacak. Otomotiv Test Merkezi kurulduğunda Yenişehir Havalaanı farklı bir noktaya doğru gidecek. THY yavaş yavaş masasına almaya başladı. Millet arkamızda durduğu sürece bu projeler bekledğmizden de hızlı bir şekilde Bursa’nın ve Türkiye’nin hizmetine girecek. Hele bir hükümeti görelim Bursa için daha yeni projeler de olacak” dedi. 

“MİLLETE BEDEL ÖDETMEYEN BİR SİSTEME İHTİYACIMIZ VAR”

Başkanlık sistemine de değinen Müezzinoğlu, “Bugün Türkiye’de sistem problemi var. Bu sistem millete hizmet etmiyor. Sistemimiz millete haksızlık etmeyen, milletin hakkını koruyan demokratik hukukun gereğini yapmalı. Başkanlık sistemi olur, şu olur, bu olur bilemem ama Türkiye’nin millete bedel ödetmeyen bir sisteme ihtiyacı var. Milletin vicdanına, iradesine, ferasetine inanmayanlar milleti korkutarak, çıkış yolunu tıkayarak kendi sefalarını sürmeye çalışıyorlar. Birileri istediği zaman milletin iradesiyle çelik çomak oynar gibi oynamamalı. Birileri, gelişmiş demokrasi yolculuğumuzu 1960’tan bu yana işine gelmediği için önünü kesiyor. Kimsenin önünü kesemeyeceği bir sistemin yetkisini millete vereceğiz” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X