Mescid-i Aksa’ya giriş için rapor bekleniyor

Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki metal arama dedektörlerinin kaldırılmasının ardından toplanan Kudüslü alimler, Harem-i Şerif’e girip girmeme konusundaki kararını açıklaması için Kudüs İslami Vakıflar Dairesi’nden rapor istedi.

Mescid-i Aksa’ya giriş için rapor bekleniyor

Kudüs Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Kudüs Başkadısı Vasf Bekri, Kudüs İslam Vakfı Yüksek Konseyi Başkanı Abdulaziz Salhab ve Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri’den oluşan Kudüslü alimler, Mescid-i Aksa’daki son gelişmelere ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından yapılan yazılı açıklamada, “Kudüslü alimler, saldırılar sonucu Mübarek Mescid-i Aksa’ya verilen zararların tespit edilmesi ve giderilmesi için Kudüs İslami Vakıflar Dairesi’ne, Harem-i Şerif’in iç ve dış kısmıyla ilgili bir ön rapor hazırlama görevi verdi.” ifadeleri kullanıldı.

İslami Vakıflar Dairesi’nden gelecek rapor doğrultusunda Kudüslü alimlerin, Harem-i Şerif’e girip girmeme konusunda bir karar vereceği aktarılan açıklamada, “Kudüslü alimler olarak, işgalci makamların 14 Temmuz’dan bu yana yaptığı tüm icraatları reddediyoruz. Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarının bütün Müslümanlara özgürce açılması gerekiyor.” denildi.

Kudüs Yüksek İslam Heyeti Başkanı ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Sabri, Kudüs’te gerçekleştirilen toplantının ardından AA muhabirine, “Kudüslü alimler olarak bizlerin tutumu, İslami Vakıflar Dairesi’nden gelecek raporu görmeden önce Mescid-i Aksa’ya girmemektir. Raporun bu gece çıkması bekleniyor.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X