Mesire Yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik

Mesire Yerleri Yönetmeliği’ne eklenen geçici madde ile işletmeciler, işlettikleri mesire yerlerini sözleşme ve mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirdikleri takdirde pazarlık usulüyle yeniden kiralayabilecek.

Mesire Yerleri Yönetmeliği’nde değişiklik

Orman Genel Müdürlüğünce hazırlanan Mesire Yerleri Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenleme ile yönetmeliğe, “Pazarlık usulü yöntemiyle kiralama” geçici maddesi eklendi.

Buna göre, sözleşme süresinin sona ermesinden sonra, eski işletmeci tarafından aynı yere dair yeniden kiralama talebinde bulunulması halinde, sözleşme ve mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirdiği komisyon marifetiyle tespit edilmesi kaydıyla mesire yeri, eski işletmecisine tekrar, Genel Müdürlüğün teklifi ve Bakanlık onayı ile pazarlık usulü yöntemiyle kiralanabilecek.

Kiralama süresi, önceki sözleşme süresi dahil toplam 29 yılı geçmeyecek.

Geçici maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce sözleşmesi imzalanmış ve sözleşme süresi bitmemiş olanlar bu değişiklikten faydalanabilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X