Mesleğimize sahip çıkmalıyız

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (BSMMMO) Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, ”Dışarıdan gelen saldırılara karşı mesleğimize çıkmalıyız” dedi.

Mesleğimize sahip çıkmalıyız

ASLIHAN AYDIN

 

Sönmez, dün meslek yasalarının 27’inci yıl dönümü dolayısıyla Heykel’deki Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Burada basın açıklaması yapan Sönmez, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu’nun önemli eksiklik ve sıkıntıları bulunduğunu kaydetti. Yasanın günümüz koşullarını kavramaktan uzak olduğunu ve mesleğin gelişmesini de engellediğini dile getiren Sönmez, ”Muhasebe ve denetim mesleğinin, yetki ve sorumluluğun dengeli dağıtıldığı bir yapıya kavuşturulması gerekiyor. Yıllardır biriken ve çözülmeyen sorunlar nedeniyle meslek mensupları sabırlarının sonuna geldi. Geçmişte olduğu gibi bugün de mesleğimizin önüne bazı engeller konulmak isteniyor. Dışarıdan gelen saldırılara karşı mesleğimize ve meslek örgütümüze sahip çıkmalıyız” ifadelerini kullandı. 

TALEPLER SIRALANDI

Siyasileri ve maliye bürokrasisini, sorunlarını çözmeye davet ettiklerini belirten Sönmez, taleplerini şöyle sıraladı: “9 kişiden oluşan TÜRMOserbest muhasebeci mali müşavirlerin ise 4 kişiyle temsil edildiği sistem demokratikleştirilmelidir. Nispi temsil sistemi kaldırılmalıdır. TÜİK formları da dahil, tüm kamu kurumlarınca meslektaşlarımıza dayatılan angarya niteliğindeki bütün uygulamalara son verilmelidir. Mesleğin ve mesleğe dair özel uzmanlık alanlarının uluslararası denetim ve danışmanlık şirketlerinin tekeline geçmemesi için yasal düzenlemeler yapılmalıdır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X