Meslek birliğinden taksi ve dolmuşlarla ilgili açıklama

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Bursa’da taksi ve taksi-dolmuşlara zam yapılmadığını belirterek, bu konuyu yılbaşından sonra gündeme alacaklarını söyledi.

Meslek birliğinden taksi ve dolmuşlarla ilgili açıklama

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

 

Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) yapmış olduğu yeni düzenleme ile önceki gün İstanbul’da taksi ve taksi-dolmuş ücretlerine yüzde 15 zam yapıldı. Ancak Bursa’da yeni bir artış söz konusu değil. Konuyla ilgili bilgi veren Oda Başkanı Topçu, şuan için zam talepleri olmadığını vurguladı. 

Fiyat tarifesinde yılbaşından sonra değişikliğe gitmeyi planladıklarını dile getiren Topçu, ”İstanbul farklı, burada öyle olmuyor. Bursa’da en son zam şubatta yapıldı. Şartlar nedeniyle fiyat artışı kaçınılmaz oluyor. Vatandaşın ekonomik durumunu da düşünmek zorundayız. Yılsonu itibariyle enflasyon ne olur, akaryakıta ne kadar zam gelir onlara bakacağız. Bunları değerlendirip yeni rakamları belirleyeceğiz. Taksi-dolmuşlara da taksilerle birlikte yapılacak” dedi.

MEVCUT FİYATLAR NE KADAR?

TAKSİ

Açılış ücreti: 3,30 TL

Km başı ücret: 3,00 TL

TAKSİ-DOLMUŞ

Kısa mesafe: 2,50 TL

Uzun mesafe: 2,75 TL

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X