Meslek kurslarına ağırlık verilmeli

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, işe girmede artı puan kazandıran ‘meslek edindirme kursları’na ağırlık verilmesini istedi.

Meslek kurslarına ağırlık verilmeli

NEVZAT OKUMUŞ

 

Günümüzde giderek değer kazanan iş garantili kursların da İşkur işbirliğinde düzenlenmesinin yararına işaret eden Yurdaer, Halk Eğitim Merkezi’nde açılan kurslarda ticari boyutun da gözardı edilmemesi gerektiğini vurguladı. Kurs öğrencilerini üretime yöneltecek ve ekonomik değer ekleyecek çalışmaların önemine değinen Yurdaer, “Bu konularda organizasyonu sağlayacak bir alt komisyonun kurulmasını öneriyorum. Bu komisyon bahsedilen konulara ilişkin yapacağı pilot bir çalışma ile işe başlayabilir” dedi. 

TALEBE GÖRE KURS

HEM’in yaygın eğitimdeki rolünün önemine değinen Kaymakam Mustafa Selman Yurdaer, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda kurs açıldığını belirterek, müzik, spor ve sanat dallarında da açılacak kursların yararına yer verdi. Toplantı, HEM ile işbirliği yapabilecek resmi kurumlar ile STK’ların gözden geçirilmesi ve HEM Müdürü Mahmut Yordam’ın bir yıllık süreçte açılan kurslarla ilgili bilgi aktarımı ile sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X