Meslek Lisesi puanıyla Anadolu Lisesi`ne kayıt

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından başlayan sıkıntılar devam ediyor. 10, 11 ve 12. sınıflara yapılan nakillerde; çok düşük puanlı öğrenciler, Bursa`nın önemli Anadolu liselerine yerleştirildi.

Meslek Lisesi puanıyla Anadolu Lisesi`ne kayıt
SEYİT GÜNDOĞAN
 
DÜŞÜK PUANLA İYİ OKUL
 
Örneğin; Bursa Kız Lisesi geçen yıl taban puanı 451 olarak belirlenirken, bu yıl açılan kontenjanda 318 puanla öğrenci girdi. Bursa Anadolu Lisesi’nde ise taban puan 482 iken açılan kontenjandan 407 puanla öğrenci alındı.
 
Taban puanı 451 olan Atatürk Lisesi’ne ise kontenjandan 351 puanla öğrenci kaydedildi. Bursa’da daha bir çok okulda benzer örnekleri çoğaltmak mümkün. Normal şartlarda, bir Anadolu Lisesi’ne nakil olarak gitmek için, istenilen sınıfın düzeyinde kontenjan olması ve o okula giden öğrencilerden en düşük puan alanın üstünde alma şartı aranırken, bu yıl ki kontenjan yerleştirmelerinde ise bu şartlara bakılmadığı ortaya çıktı.
 
OKULUN SEVİYESİ DÜŞER
 
Yerleştirmelere bakıldığında; bu şartlara uymayan oldukça düşük puanlı ve hatta neredeyse meslek lisesi seviyesindeki öğrencilerin Anadolu liselerine nakil yapıldığı gözlendi.
 
Eğitimciler, bu kontenjanların hem okulun hem de sınıfın seviyesini düşüreceğini oluşmuş sınıf kültürünü de tamamen olumsuz etkileyeceğini belirtirken, bunun hem veliler hem de öğrenciler arasında büyük sıkıntılara yol açacağını savundular.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X