Meslek Lisesi’ne saç yapım ve cilt bakım alanı

İnegöl Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Saç Yapım ve Bakım Hizmetleri Alanı açıldı. 2017-2018 yılı öğretim yılında eğitime başlayacak alanın kapasitesi, 150 öğrenci olarak belirlendi.

Meslek Lisesi’ne saç yapım ve cilt bakım alanı

ABDULLAH TANIŞ

İnegöl Berberler ve Kuaförler Odası tarafından başlatılan proje, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylandı. Proje kapsamında Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde Saç Yapım ve Bakım Hizmetleri Alanı açıldı. Saç Yapım ve Bakım Hizmetleri Alanı’nın 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağı belirtilirken, tercih kılavuzunda da yerini aldığı kaydedildi.

Bölümün Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Hacı Sevim Yıldız-2 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Şenol Yoğurtçu, “Okulumuz bünyesinde 2017-2018 eğitim öğretim yılında eğitim-öğretime başlamak üzere Saç Yapım ve Bakım Hizmetleri Alanı açılmıştır. Alanın açılış onayı 1 Nisan 2017 tarihi itibarıyla Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştır. Alanımız 2017-2018 öğretim yılında eğitime başlayacaktır” dedi. 

150 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ

Alan içerisinde erkek berberliği, bayan kuaförlüğü, makyaj, güzellik ve cilt bakım dalları bulunduğunu belirten Şenol Yoğurtuçu, “Alanın öğrenci kapasitesi, 150 öğrenci olarak belirlenmiştir. Bu alana gelecek öğrenciler okulumuzun 9. sınıfına TEOG sınavı ile yerleşen öğrenciler arasından seçilecektir. Bu alana gelmek isteyen öğrencilerin öncelikle 2017-2018 eğitim öğretim yılında okulumuzu tercih etmeleri gerekmektedir. 

Alan Türkiye’de bir ilki teşkil etmektedir. Aslında Saç Yapım Bakım Hizmetleri Alanı bugüne kadar birçok okulumuzda açılmıştır. Ancak bu alanlar bugüne kadar Kız Meslek Liseleri’nin bünyesinde açıldığından, erkek öğrencilerimiz bu alanlardan yaralanamamaktaydı. Bizim okulumuzda ise hem kız öğrencilerimiz, hem erkek öğrencilerimiz bu alandan yararlanabileceklerdir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X