Meslek öğrenirken para kazanacaklar

Karacabey Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği’nin girişimleriyle Halk Eğitim Merkezi ve İşkur işbirliğinde planlanan ‘Kadın Giysileri Kursu’ başladı.

Meslek öğrenirken para kazanacaklar

AYDIN FİDAN

 

Kursa katılan Saadet ve Hamidiye Mahallesi’nden 12 bayan, 22 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecek olan eğitimlerden günlük 20 TL kazanacak. Kurs sonunda ise belge sahibi olacak bayanlar, ister tek, isterlerse bir araya gelerek kendilerine işyeri açma fırsatı elde edecek.

İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın, Hamidiye Mahalle Muhtarı Ahmet Bağlamacı, Kurs Öğretmeni Aysun Sargın, dernek yöneticileri, mahalle sakinleri ve kursiyerlerin katıldığı açılışta bilgi veren HEM Müdürü Ramazan Özyaman, “Bu yıl Bursa genelinde bu tarz kurslarla ilgili İşkur’un 50 kontenjanı vardı. Ancak bunun içinde Karacabey yoktu. Roman Kültürünü Yaşatma ve Eğitim Derneği’nin talebi, bizlerin girişimleri ve İşkur’un bizlere verdiği söz nedeniyle böyle bir kursu ilçemize kazandırdık. Yani bu Karacabey için özel açılmış bir kurstur. Kadın Giysileri Kursu’nu İşkur finanse ediyor. Kurs, haftanın 5 günü devam edecek” dedi.

ŞANSI İYİ DEĞERLENDİRİN

Kursiyerlerin hem iş öğreneceğini hem de ücret alacağını belirten İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Aydın da, “Öğrendikleriniz hayatınız boyunca sizlere lazım olacak. Ne iş yaparsanız yapın en iyisi olmayı hedefleyin. Ayrıca çevrenizde okuma-yazma bilmeyenler varsa, bizlere yönlendirin. Gerekmedikçe devamsızlık yapmayın. Size tanınan bu şansı iyi değerlendirin” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X