‘Meslek seçerken dikkatli davranın’

Hamitler TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, öğrencilerin meslek seçimi konusunda çok dikkatli davranılması gerektiğini söyledi.

‘Meslek seçerken dikkatli davranın’

Okulda yürütülen projeler ve yapılan çalışmalar hakkında Okul Müdürü Ali Cihan’dan bilgi alan Veli Sarıkaya, öğretmen ve öğrencilerle de bir araya geldi. 

Veli Sarıkaya ve beraberindekiler, e–koridor, Kutatgu Bilig Kütüphanesi, Satranç köşesi, Okuma Köşesi, Konferans salonu, Açık Öğretmenler odası ve ‘Sınıfına Dokun Okuluna Hayat Ver’ projesi kapsamında yeniden düzenlenen sınıfları gezdi. Okulda uygulanan projelerden çok etkilendiğini ifade eden Veli Sarıkaya, bu projelerin sadece Bursa’da değil Türkiye de örnek bir proje olduğunu dile getirdi ve çalışmalarda emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencileri tebrik etti.

İLGİ VE KABİLİYETİNİZE UYGUN ALANI SEÇİN

Öğrencilerin ve velilerin mesleki eğitime her geçen yıl biraz daha fazla ilgi gösterdiğini vurgulayan Veli Sarıkaya, “Meslek seçimi konusunda çok dikkatli davranılmalı. Öğrencilerimiz öğrenimlerine ilgi ve kabiliyetlerine uygun alanları tercih ederek devam etmeleri çok önemli” dedi.

Bursa’nın önemli sanayi kentlerinden birisi olduğunu da kaydeden Veli Sarıkaya, “Mesleki eğitimin gelişimi sağlamak adına birçok çalışma geçekleştiriliyor. Bu konuda sanayi kuruluşlarımızla işbirliği yapıyoruz. Öğrencilerimiz bu kuruluşlarda stajlarını amacına uygun olarak gerçekleştirirken, yapılan işbirliği neticesinde öğretmenlerimizin de mesleki gelişimlerine katkı sağlanıyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X