Meslek standartları yok oldu

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şoförlerin meslek odalarına üye olmalarına imkan tanınması gerektiğini ifade etti.

Meslek standartları yok oldu

Palandöken, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonunun kayıt dışı çalışan şoförlerin odalara kayıtlarının yapılması için gerekli çalışmaları yürüttüğüne işaret ederek, daha önce meslek odalarına kayıtlı olan şoför esnafının 2005’te yürürlüğe giren 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu gereği kayıtlarının silindiğini hatırlattı.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, şoförlük mesleğini esnaf olarak tanımlamasına rağmen mesleği fiilen yürüten şoförlerin odalara kayıt yaptıramadığına dikkat çeken Palandöken, ”Odaya kayıtlı olmayan şoförlerin eğitim desteği alması ve denetlenebilmesi mümkün olmuyor, bu yüzden meslek standartları yok oldu” dedi. Vergi mükellefi olmanın oda kaydında mesleğin belirleyici unsuru olmaması gerektiğini savunana Palandöken, şoförlerin 5362 sayılı yasada yapılan değişiklik ile oda kaydı yaptırabilmelerine olanak tanınmamasının Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X