Meslek yüksek okulları ekonomi için önemli

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, iş dünyasının en önemli sorunun eğitimli iş gücü olduğunu söyledi.

Meslek yüksek okulları ekonomi için önemli

SADULLAH ORGAN

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksel Okulu’nun akademik kadrosunu ağırlayan İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, ülke sanayisinin ara teknik eleman konusunda yaşadığı sıkıntıların, meslek yüksek okulları ile önemli ölçüde giderildiğini ve bu kurumlara daha fazla destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Tolga Bahadır Şimşek ve Mobilya ve Dekorasyon Bölümü Başkanı Öğretim Görevlisi Mustafa Kastan’dan oluşan heyet, İTSO’yu ziyaret etti. Oda’nın Meclis Başkanı Sadık Gülerer ve Yönetim Kurulu üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette konuşan Metin Anıl, meslek yüksel okullarının ülke ekonomisi için çok önemli olduğunu ifade etti. Anıl, “Küreselleşme olgusu ile birlikte iş hayatının artan ihtiyaçlarını karşılayacak elemanları eğitim kurumlarından, özellikle de üniversitelerin ilgili bölümlerinden ve yüksek okullarından beklemekteyiz” dedi. 

MESLEKİ YETERLİLİK

Mesleki ve teknik eğitimin iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesi için sanayi, ticaret ve hizmet sektörleri ile çok yakın bir ilişki ve işbirliği içerisinde bulunulması gerektiğini kaydeden Anıl, “Bu okullarımızda yetişen öğrencilerde mesleki yeterliliklerin sağlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Özellikle meslek yüksek okullarındaki eğitimin sürekli olarak güncelliğini koruması ve öğretim elemanlarının yeterli piyasa tecrübesine sahip olması, özel bir önem arz etmektedir” diye konuştu. 

TALEPLERE UYGUN EĞİTİM

Ziyarette konuşan İnegöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Mürsel Alper de, toplam 10 farklı bölümde yaklaşık 3 bin öğrencileri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Alper, İnegöl’ün üretim merkezi olması nedeniyle mezun olan öğrencilerin kolayca iş bulabildiğini ve bu nedenle okullarının tercih edildiğini belirterek, öğrencilerini İnegöl iş dünyasının taleplerine uygun şekilde yetiştirmeye özel bir önem verdiklerini söyledi. 

Alper, “İnegöl ekonomisine yön veren İTSO ile yakın iş birliği yapmak istiyoruz. Sizlerden gelecek talepler ve kurumumuza vereceğiniz destekle daha donanımlı öğrenciler yetiştirmek azmindeyiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X