Mesleki eğitim için işbirliği

Eğitimciler ve sanayiciler, mesleki eğitim için el ele verdi. Yapılan işbirliği ile mesleki eğitimin öncelikle piyasa ihtiyaçlarına uygun hale getirilmesi amaçlanıyor.

Mesleki eğitim için işbirliği

Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, il genelindeki meslek liselerinde eğitim gören öğrencilerin akademik, kişisel ve mesleki becerilerinin, çağın gereklerine ve sektörlerin beklentilerine uygun hale getirilmesi için protokol imzalandı.

Bu kapsamda okullar ile işletmeler arasında işbirliğine dayalı ilişkilerin geliştirilmesi maksadıyla okul-işletme eşleştirmesi, mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında bulunan alanlara yönelik sektörel talepler ve alan iyileştirme çalışmaları, ulusal ve uluslararası beceri yarışmalarına hazırlık mahiyetinde, yerelde okullar arasında benzer yarışmaların tertiplenmesi gibi faaliyetler hayata geçirilecek.

GERÇEK HAYAT İLE BAĞ YOK

MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Mustafa Gürses, bu protokol ve çalıştay ile kopukluğu ortadan kaldırmayı ve sanayicinin istediği bir takım değişiklikleri yapmayı hedeflediklerini söyledi. Meslek okullarının ikinci sınıf öğrencilerin okuduğu yerler olarak kabul edildiğinden yakınan Gürses, “Ancak Bursa’nın birçok sanayicisi ve iş adamına bakarsanız, meslek okulu öğretmeni veya meslek okullarından mezun olan insanlar.

Beşer sene Milli Eğitim’de ve başka bir devlet kurumunda memurluk yaptım. Masanın iki tarafında da bulundum. Milli eğitim sistemi ile gerçek hayat arasında iyi bir bağ kuramamışız.

Güncelleme ve yenilenme konusunda bir takım sıkıntılarımız var” diye konuştu. İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ise eğitim ve sanayinin sağlam bir kaynakla birbirine bağlanması gerektiğine dikkat çekti. Dülger, Bursa’da 95 meslek lisesi ve 65 bin öğrenci olduğunu ifade etti. 

MAKİNE TEKNOLOJİLERİ İLE BAŞLADI

Protokol töreninin ardından gerçekleştirilen çalıştayda, ilk olarak makine teknolojileri ve alt başlıkları olan bilgisayar destekli makine ressamlığı, bilgisayarlı makine imalatı, endüstriyel kalıp, makine bakım onarım ve insan kaynakları konuları ele alındı.

Çalıştayların, elektrik elektronik, bilişim, metal teknolojileri, tekstil ile hizmet sektörü alt dallarında devam etmesi bekleniyor. Çalıştayın çıktıları rapor haline getirilerek ilgili makamlara iletilecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X