Mesleki eğitimde nitelikli iş gücü yetişecek

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında Tekstil Teknolojisi Alanı’na yönelik çalışmalar başladı.

Mesleki eğitimde nitelikli iş gücü yetişecek

Uludağ OSB temsilcileri ile İl Milli Eğitim Mesleki ve Teknik Eğitim Şube Müdürü Bülent Altıntaş, okul müdürleri ve alan şefleri gerçekleştirilen toplantıda bir araya geldi.

Tekstil Teknolojisi Alanı Mesleki Eğitimine yönelik olarak ortaklaşa yürütülecek çalışmaların ele alındığı toplantıda; öğrencilerin alan seçim sürecinden başlayarak, okulla aynı anda işletmede eğitim, staj ve mezuniyet sonrası istihdam konuları ele alındı. Nitelikli işgücünün yetiştirilmesi için yapılacak çalışmalar değerlendirildi.

ÖĞRENCİLERE BURS DESTEĞİ…

Ali Osman Sönmez MTAL, Bursa Çimento MTAL, H. Özdilek MTAL, Necatibey MTAL ve Tophane MTAL’den yönetici ve öğretmenlerin katıldığı toplantı kapsamında; bu okullarda öğrenim gören Tekstil Teknolojisi Alanı öğrencilerine burs desteği sağlanması da kararlaştırıldı.

Nitelikli işgücü için mesleki ve teknik eğitimde işbirliği çalışmalarının büyük önem taşıdığını ifade eden Bülent Altıntaş, “Mesleki eğitimde, sektör taleplerinin gerektirdiği yenilikler doğrultusunda öğrencilerin gerçek üretim ortamlarında mesleki gelişimlerinin desteklenmesine yönelik sektörle iş birliği içerisinde çalışmaların yapılması hedefleniyor.

Yaptığımız toplantıda ele aldığımız başlıklar 2023 Eğitim Vizyon çalışmalarıyla aynı doğrultuda ilerleyecek ve öğrencilerimizin istihdamına katkı sağlayacak çalışmalar ile ilerleyecektir” dedi. Uludağ OSB Genel Koordinatörü Tanju Karasu ise, sektör olarak mesleki eğitimin ve özellikle Tekstil Teknolojisi Alanı öğretiminin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi adına destek vermeye hazır olduklarını, bu çerçevede üzerlerine düşen işbirliğine dönük tüm çalışmalarda yer almaya hazır olduklarını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X