Mesut Barzani: Hiçbir güç referandumu iptal edemez

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, “Referandum milletin kararıdır. Hiç kimse veya hiçbir güç iptal edemez” dedi.

Mesut Barzani: Hiçbir güç referandumu iptal edemez

Barzani ile Irak Meclis Başkanı Selim Cuburi arasında dün yapılan görüşme sonrası başkanlıktan yapılan açıklamada, görüşmede Irak’taki siyasi gelişmelerin yanısıra IKBY bağımsızlık referandumu ve yankılarının ele alındığı belirtildi. Görüşmede her iki tarafın da istikrar ve güvenliğin sağlanması, şiddetten uzak durulması ve tırmanan siyasi gerginliğin yatıştırılması konularına vurgu yaptığı kaydedildi.

Barzani’nin başdanışmanı Hemin Hewrami ise, IKBY liderinin Cuburi’ye  “Referandumun iptal edilmesini düşünmeyin, çünkü bu milletin kararıdır. Hiç kimse veya hiç bir güç böyle bir karar veremez” dediğini söyledi.

Hewrami ayrıca Barzani’nin Bağdat’la diyaloga hazır olduğunu da aktardı.

IKBY, tüm itirazlara rağmen 25 Eylül’de referanduma gitmiş, Türkmenlerin Kerkük’ün Kürdistan’dan sayılması nedeniyle boykot ettiği referandumdan ezici çoğunlukla bağımsızlık çıkmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X