MESYEB’de hedef 30 bin kişi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından 2 yıl önce hayata geçirilen Mesleki Yeterlilik Sınav ve Belgelendirme Merkezi MESYEB, 64 meslekteki belgelendirme kapasitesi ile Türkiye’nin en kapsamlı merkezi konumuna yükseldi.

MESYEB’de hedef 30 bin kişi

Son iki ayda yaklaşık 5 bin işçiyi sınavdan geçiren MESYEB’in 2017 hedefi ise 30 bin kişiyi belgelendirmek. MESYEB Genel Müdürü Ramazan Karakök, “2014 yılının aralık ayında belgelendirme yetkimizi aldık. 2016 yılının mayıs ayında ise 64 meslekte belgelendirme yetkisine sahip olduk. Şu anda MESYEB kapasite olarak Türkiye’nin en büyük belgelendirme merkezi konumunda. İki yılda gerçekleştirilen bu başarının altında tecrübeli bir ekibin imzası var” dedi.

2017 YILINDA HEDEF 30 BİN BELGE

Yeterlilik kriterlerinin bilgi, beceri, kişisel yetkinlik ve meslek etiği olduğunu ifade eden Karakök, belgelendirme hizmetlerinin yanı sıra mesleklerin niteliklerini geliştirmek için de çalışmalar yürüttüklerini söyledi.. BTSO MESYEB olarak üretim devam ederken belgelendirme hizmetleri gerçekleştirdiklerini anlatan Karakök, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından örnek gösterilen bu yöntem ile firmaların üretim bantları çalışmalarına devam ederken belgelendirme hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. 2 bin 500 metrekare alandaki yeni kompleksimizle son iki ayda yaklaşık 5 bin çalışanımızı belgelendirdik. Hedefimiz yıl sonuna kadar 30 bin kişiyi belgelendirmek” diye konuştu. Karakök, merkezin gerçekleştirdiği sınavlarda da teoride yüzde 75, uygulamada ise yüzde 82’lik bir başarı ortalaması olduğunu anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X