‘Metal direniş’ başladı

MESS’in yüzde 8’lik zam talebine karşı çıkan metal işçileri Bursa’da meydanlara indi. Çevre illerden de gelen 60 bini aşkın işçi, yüzde 26’lık zam talebini yineledi.

‘Metal direniş’ başladı

DERYA DEMİR PINAR

TOFAŞ, Oyak Renault, Bosch, Borusan ve Mannesmann gibi büyük otomobil fabriklarının da aralarında bulunduğu 200 işyerinde 130 bin otomotiv ve yan sanayi işçisi grev kararı aldı. Masaya sürülen yüzde 8’lik zamma karşı çıkan işçiler, yüzde 26 zam istediklerini yinelemek için Bursa’da meydanlara indi. Nilüfer Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı’nda buluşan işçilere Manisa, Bilecik, Kütahya gibi çevre illerden de destek geldi. 60 bini aşkın işçi, işverenden konumundaki Metal Sanayicileri Sendikası’ndan (MESS) taleplerini sıraladı.

‘MEYDANLARI DAR EDERİZ…’

İsteklerinin yerine getirilmemesi durumunda eylemlerine devam edeceklerini ifade eden işçiler; esnek çalışma saati, maaşlarından sabit vergi kesilmesi, eşlerinin de içinde olduğu tamamlayacı sağlık sigortasının da yapılmasını talep etti. MESS tarafından teklif edilen son rakamın yüzde 8 olduğunu anımsatan işçiler, ‘‘Sadaka değil, emeğimizin karşılığını istiyoruz” dedi.

‘DAHA BÜYÜK EYLEM’ SİNYALİ…

Talepleri karşılanana kadar eylemlere devam etme kararı alan işçiler, şu açıklamayı yaptı: ‘‘İşyerimize de işimize de sahip çıkıyoruz ama emeğimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz. MESS yöneticileri sabrımızı sınamasın. Yoksa bu meydanları onlara dar ederiz. Artık sabır taşı çatladı. Önce uyarı eylemleri yaptık. Yetmedi, iş durdurduk. Yine yetmedi, bugün buradayız. Seslerimizi duymazlarsa daha büyük eylemlerle karşılık vereceğiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X