Meteoroloji tek tek uyardı

Meteoroloji yarın İç Ege, Batı Akdeniz ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimleri ve İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde lodosun etkili olacağını bildirdi.

Meteoroloji tek tek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şöyle:

“25.04.2024 Perşembe günü İç Ege (Afyonkarahisar, Kütahya, Uşak, Denizli), Batı Akdeniz’in iç kesimleri (Isparta, Burdur çevreleri ile Antalya’nın iç kesimleri), İç Anadolu bölge geneli ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden (lodos) kuvvetli (40-70 km/saat), yüksek kesimlerde yer yer kısa süreli fırtına (70-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı: 25.04.2024 09.00-25.04.2024 21.00”

44 KENTE SARI KODLU UYARI

Meteoroloji, 44 il için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Sarı uyarı yapılan iller: Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, Mersin, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Kahramanmaraş, Muğla, Nevşehir, Niğde, Ordu, Samsun, Sinop, Sivas, Tokat, Şanlıurfa, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Karabük, Kilis, Osmaniye ve Düzce.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X