Meteoroloji uyardı! Çarşamba günü 13 kente kar geliyor!

Doğu Anadolu Bölgesi’nde soğuk hava etkisini sürdürürken, Meteoroloji’den yapılan son dakika uyarısına göre çarşamba günü kar yağışı beklendiği bildirildi. 12 kent için kar yağışı uyarısı yapıldı

Meteoroloji uyardı! Çarşamba günü 13 kente kar geliyor!

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Doğu Anadolu’nun genelinde hava parçalı ve az bulutlu, zamanla çok bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

ARDAHAN -16 DERECEYİ GÖRDÜ

İHA’da yer alan habere göre gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere; Ardahan’da 16, Erzurum’da 8, Ağrı’da 13, Kars’ta 12, Erzincan’da 3, Iğdır ve Bayburt’ta 4, Tunceli’de 2 derece olarak ölçüldü.

DOĞUDA KIŞ MANZARASI BÜYÜLEDİ

Özellikle gece saatlerinde soğuk havanın etkili olduğu bölgede araç camları, şadırvanlar ve yüksek kesimlerdeki derelerin yüzeyi buz tuttu. Erzincan’da Munzur dağlarının eteğinde 2 bin 970 rakımda bulunan ve yüzeyi soğuk havanın etkisiyle buz tutan Ardıçlı Gölünde güzel kış manzaraları oluştu.

“ÇARŞAMBA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün 6 Aralık Pazartesi günü tarihli hava durumu raporu yayınlandı. Güncel raporda Akdeniz ve Ege Bölgeleri için aşırı yağış ve sel uyarısı yapılırken, Doğu’da ve Karadeniz’in iç kesimlerinde ise kar beklendiği duyuruldu.

BİRÇOK İLE KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji, çarşamba günü ise birçok ile kar yağışı uyarısında bulundu. Buna göre; Erzincan, Gümüşhane, Bingöl, Bayburt, Erzurum, Hakkâri, Muş, Bitlis, Ardahan, Van, Ağrı, Kars’ta kar yağışı bekleniyor. Perşembe günü ise kar yağışı beklenen iller şöyle; Kars, Gümüşhane, Ardahan, Erzincan, Van, Bayburt, Erzurum, Muş, Ağrı, Bitlis, Hakkâri, Iğdır.

Hava sıcaklığı, perşembe gününden sonra önce batı sonra diğer bölgelerde mevsim normallerinin üstüne çıkacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X