Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli olacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün akşam saatlerinde Trakya ile kıyı Ege’de başlayacak yağışların cuma günü Marmara bölgesi ile Kıyı Ege’de çok kuvvetli olacağını bildirdi.

Meteoroloji uyardı! Çok kuvvetli olacak

Genel Müdürlükten yapılan açıklamaya göre, bugün akşam saatlerinden sonra Trakya ile kıyı Ege’de başlayacak yağmur ve sağanak şeklindeki yağışların, cuma günü Marmara bölgesi ile kıyı Ege’de kuvvetli, yer yer ise çok kuvvetli (21-75 kilogram/metrekare) olması bekleniyor.

Kuvvetli yağış sonucu meydana gelebilecek ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor.

Yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların, cuma günü hava sıcaklıklarının hissedilir derecede düşüşüyle birlikte önce Trakya’da ve Marmara’nın batısında, akşam ve gece saatlerinde ise Marmara bölgesinin güney ve doğusu ile kuzey ve İç Ege’de karla karışık yağmur ve kar şekline döneceği, rüzgarın da kuzeydoğu yönlerden (poyraz) kuvvetli (40-70 kilometre/saat) olarak eseceği öngörülüyor.

İstanbul’da ise bu gece saatlerinde başlayacak yağışların cuma günü boyunca kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olmak üzere yağmur ve sağanak şeklinde devam edeceği, akşam saatlerinden sonra yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor.

Yağışların cumartesi sabah saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X