Meteoroloji’den bir uyarı daha! 12-13 Nisan’dan sonra…

Yağışın birkaç gündür etkili olduğu Güney Marmara’da, hafta ortasından itibaren hava sıcaklıklarında 10 dereceye varan artış olacağı tahmin ediliyor

Meteoroloji’den bir uyarı daha! 12-13 Nisan’dan sonra…

Hava sıcaklıklarının, hafta sonuna doğru Bursa‘da 28, Balıkesir’de 27, Çanakkale’de 25, Yalova’da 24 dereceye yükselmesi bekleniyor

Güney Marmara’da yağışların etkisiyle birkaç gündür yaşanan serinlik, hafta ortasından itibaren yerini 28 dereceye varan sıcak havalara bırakacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgilere göre, yağışlı hava dalgası, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’yı etkiliyor.

Yağışlı havanın, Güney Marmara’daki illeri 12-13 Nisan’da terk etmesi ve sıcaklık artışı bekleniyor.

Bursa‘da yarın yer yer, 12 Nisan Salı günü de hafif sağanak görülecek. Bu iki günde sıcaklıkların 19 derece olacağı tahmin ediliyor. Yağışların kesilmesinin ardından Bursa‘da hava, çarşamba günü 23, perşembe günü 28, cuma günü 24 derece olacak.

Nisan ayında uzun yıllar ortalaması 18,8 derece olan Bursa’da, sıcaklıklar hafta sonuna doğru ortalamanın 5-10 derece üzerinde seyredecek.

 

Balıkesir’de iki gün yağış var

Balıkesir’de de yarın yer yer sağanak bekleniyor. Sağanak etkisini salı günü de sürdürecek. Yağışlı günlerde sıcaklıklar 18 derece, çarşambadan itibaren de 24-27 derece civarında olacak.

Uzun yıllar nisan ayı ortalaması 19 derece olan Balıkesir’de, hafta ortasından itibaren hava sıcaklığı bunun 5-8 derece üzerine çıkacak.

Çanakkale salıya, Yalova çarşambaya kadar yağışlı

Çanakkale’de yarın sağanak ve sıcaklığın 17 derece olması bekleniyor. İl genelinde yağışların salı günü kesilmesi ve hava sıcaklıklarının cuma gününe kadar 25 dereceye çıkması öngörülüyor.

Haftayı yer yer sağanak yağış ve 17 derece sıcaklıkla karşılayacak Yalova’da da salı günü hafif sağanak etkili olacak. Yalova’da 13 Nisan’dan itibaren hafta sonuna kadar 21 dereceden 24 dereceye varan artışlar etkisini hissettirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X