Meteoroloji’den Bursa uyarısı

Meteoroloji, Bursa için yağış ve toz taşınımı uyarısında bulundu.

Meteoroloji’den Bursa uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre; bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı, öğle saatlerinde Eskişehir ve Bilecik geneli ile Bursa ve Kütahya’nın doğu kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği, ayrıca bölge genelinde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor. Sıcaklığın ise 1-3 derece azalması bekleniyor.

Rüzgarın da güney ve güneybatı (lodos) yönlerden orta ve kuvvetli (40-60 km/saat), bu akşam ilk saatler ve yarın öğle saatlerinde Eskişehir ve Kütahya çevrelerinde kısa süreli fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahmin edilirken, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bölge genelinde (Eskişehir, Bursa, Kütahya, Bilecik) Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X