Meteoroloji’den flaş 3 saat uyarısı! İri taneli dolu yağışı başladı

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından İstanbul’un bazı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış başladı. Silivri’de iri taneli dolu yağış devam ederken Tekirdağ’da sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların önümüzdeki 3 saat süreci açıklandı. Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara çevrelerinde önümüzdeki 4 saat boyunca kuvvetli sağanak beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji’den flaş 3 saat uyarısı! İri taneli dolu yağışı başladı

İstanbul’un bazı ilçelerinde gök gürültülü sağanak yağış etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden bir uyarı daha yayınladı. Meteoroloji, Ankara çevrelerinde önümüzdeki 4 saat kuvvetli yağış beklendiğini açıkladı. Batı Karadeniz ile Ankara çevreleri için sarı kodlu uyarıda bulundu.

Silivri’de öğle saatlerinde yağmur ve iri taneli dolu yağdı. Yağış nedeniyle bazı caddelerde su birikintileri oluştu. Bazı alt geçitler sular altında kaldı. Dolu yağışı Çorlu’da da etkisini hissettirdi.

İşte Meteoroloji’nin açıklaması:

Son radar verileri ve meteorolojik değerlendirmelere göre; önümüzdeki 4 saat süresince Ankara çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.,

Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cuma) öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz (Bolu, Karabük, Kastamonu, Düzce, Zonguldak, Bartın, Sinop’un iç kesimleri) ile Çankırı ve Çorum çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın (Cumartesi) sabah saatlerine kadar aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin edildiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X