Meteorolojiden sağanak ve dolu uyarısı

Meteorolojiden yapılan değerlendirmelere göre, İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Diyarbakır, Antalya ve Erzurum’da sağanak yağış bekleniyor. Ayrıca Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman için dolu uyarısı yapıldı.

Meteorolojiden sağanak ve dolu uyarısı

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta ve Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Bitlis ve muş çevreleri ile adıyaman ve Diyarbakır’ın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor. Ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

 

5 İL İÇİN DOLU UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre,  Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman’ı kapsayan bölgede yarın sabaha  kadar havanın parçalı bulutlu, öğle saatlerine doğru yer yer sağanak yağışlı  geçeceği tahmin ediliyor.   Sıcaklıkların 1-2 derece yükselmesi beklenen bölgede, rüzgar ise hafif  ve zaman zaman orta kuvvetli esecek. Sağanak yağışlarla birlikte bölgede yer yer  dolunun da etkili olması bekleniyor. Sağanak ve dolunun oluşturabileceği muhtemel risklere karşı da önlem  alınması istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X