Meteoroloji’den yeni açıklama

Türkiye ki soğuk hava dalgasının etkisine girdi, şehirler beyaza büründü. Meteoroloji son olarak buzlanma ve don uyarısında bulundu

Meteoroloji’den yeni açıklama

Son değerlendirmelere göre, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile Afyonkarahisar ve Kütahya çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.Yağışların Doğu Akdeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

SICAKLIKLAR BATIDA ARTACAK DOĞUDA AZACALAK

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı batı bölgelerde 1 ila 3 derece artacak, doğu kesimlerde 1 ila 3 derece azalacak. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden, güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Bursa: Hafif sağanak yağmur 3

Ankara: Çok bulutlu aralıklı hafif kar yağışlı 3

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 4

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu 7

Adana: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 13

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 13

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 9

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı 0

Diyarbakır: Çok bulutlu, yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu 8 

BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz’de iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor, yüksek kesimler için ise çığ tehlikesi uyarısında bulunuldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Antalya’nın Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçeleri öğle saatleri, Gazipaşa ile Isparta’nın Yenişarbademli ve Şarkikaraağaç ilçeleri akşam saatleri yağışlı geçecek. Yağışlar, sahilde sağanak ve gökgürültülü sağanak, iç kesimlerde kar şeklinde olacak.

En yüksek hava sıcaklıkları Antalya’da 14, Burdur’da 3, Isparta’da 2 ve Muğla’da 9 derece olacak. Rüzgar kuzey yönlerden iç kesimlerde hafif, sahilde orta kuvvette, yer yer kuvvetlice esecek. Sahilde yer yer hafif kuvvette, iç kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don bekleniyor. Yüksek kesimlerde ise çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X