Meteoroloji’den yoğun kar alarmı

Yeni yıla sayılı günler kala Meteoroloji’den Marmara ve Batı Karadeniz’e son yılların en şiddetli kar yağışı alarmı geldi.

Meteoroloji’den yoğun kar alarmı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri  yaptıkları değerlendirmede, kuvvetli yağışın özellikle Marmara’nın Doğusu ve Batı Karadeniz’de etkili olduğunu vurguladılar. İstanbul’da hava sıcaklıklarının 10 ila 15 derece azalacağına dikkat çeken uzmanlar, zaman zaman 10 dereceye çıkan sıcaklığın perşembe günü öğle saatlerinde sıfır dereceye düşeceğini, yeni yıla girerken -2, -3, sabaha karşı ise -4 ila -5 olacağını belirttiler. Yetkililer, söz konusu sıcaklıkların İstanbul’un kırsal ve yüksek kesimlerinde gece sıcaklıklarının -7, -8 dereceye ineceğini tahmin ettiler.

 

Cuma akşamı kar yağışının kesilmesiyle birlikte sıcaklıkların daha da düşeceğini ifade eden uzmanlar; Türkiye’yi etkesi altına alan yağışlı ve soğuk hava sisteminin cumartesi günü yurdu terk etmesini beklediklerini belirttiler.

Bolu’da da kar başladı

TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu Dağı kesiminde  kar yağışı etkili olmaya başladı. Gece başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak, yerini sabah  saatlerinden itibaren kar yağışına bıraktı.

Bolu Dağı’nın Seymenler, Bakacak, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Taşaltı ve  Sarıçökek ile Bolu Dağı Tüneli kesiminde sürücüler, zaman zaman kayganlaşan  zeminde zor anlar yaşıyor. Karayolları ekiplerinin kar küreme ve tuzlama çalışması yaptığı  güzergahta, trafik ekipleri de sürücüleri dikkatli olmaları ve hızlı gitmemeleri  konusunda uyardı.

Düzce kent merkezi ile Kaynaşlı, Yığılca ve Gölyaka ilçeleri ile  yüksek kesimlerdeki Güzeldere, Kardüz ve Topuk yaylaları mevkilerinde de kar  yağışı etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının bölgede etkisini arttırarak  devam edeceğini bildirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X