Metro’dan Dündar’a coğrafik ziyaret

Uluslararası Marketler Zinciri olan Metro Toptancı Market Osmangazi Şubesi İşletme Müdürü Ahmet Uransel, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı makamında ziyaret ederek, başlattıkları “Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi” hakkında bilgi verdi.

Metro’dan Dündar’a coğrafik ziyaret

Uransel, ziyaret sonunda Başkan Dündar’a 5 çeşit yerel ve coğrafi işaretli tohum hediye etti.

Metro Toptancı Market’in yerel ve coğrafi işaretli ürünleri destekleme ve tanıtma çalışmaları kapsamında başlattığı “Coğrafi İşaretli Ürünler Projesi” ile Türkiye’nin lezzet haritasını oluşturmak ve bu eşsiz lezzetleri kayıt altına almak istediklerini belirten Uransel, “Bu konuda kendilerinin de hassasiyetini bildiğimiz Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ı ziyaret ederek bilgilendirmek, projemize destek olmalarını sağlamak için bir ziyaret gerçekleştirdik” diye konuştu. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da, ‘Coğrafi İşaretli Ürünler’ konusunda örnek çalışma başlatan Metro Toptancı Market yöneticilerini tebrik etti. Kendilerinin de benzer çalışmalar yürüttüklerinin altını çizen Başkan Dündar, “Türkiye, dünyada kendi kendine yetebilen nadir ülkelerden birisi. Nüfusumuzun önemli bir kısmı da tarımla geçimini sağlıyor. Bu tür projeler sayesinde, çiftçilerimiz ürünlerini çok daha bilinçli bir şekilde yetiştirip pazarlayacak. Bizlerde, benzer şekilde çiftçimizi desteklemek adına çalışmalar yürütüyoruz. Bize bağlı köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza fidan dağıtıyoruz ve ürünlerini muhafaza edebilecekleri soğuk hava deposu gibi çeşitli katkılar sağlıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X