Metruk binalar bir bir yıkılıyor

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü yıkım ekipleri, tehlike saçan metruk binaların yıkım çalışmalarını ara vermeden sürdürüyor.

Metruk binalar bir bir yıkılıyor

CEMAL KIRGIZ

Yıkım ekipleri, son üç ay içinde 30’a yakın metruk ve tehlike saçan binanın yıkımını gerçekleştirdi. Kumla Mahallesi Gedik Bahçe Sokak’ta bulunan ve daha önce kamulaştırılması yapılan binanın yıkımı önceki gün tamamlandı. 

Yıkım ekipleri daha sonra Umurbey Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan binanın yıkımını gerçekleştirdi. Çalışmalar Gemlik Orhaniye Mahallesi 40 Merdiven Sokak’ta bulunan bir başka binanın yıkımı ile sürdü.

RİSK TAŞIYOR

Ahşap ve atıl durumdaki binaların çevre için tehlike yarattığını vurgulayan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, bu binaların ayrıca uyuşturucu bağımlılarının da uğrak yeri olması nedeniyle toplumsal huzur açısından da risk taşıdığını anlattı. 

Tespit edilen binaların birçoğunun kamulaştırıldığını anlatan Refik Yılmaz, encümen kararı sonrasında da zaman kaybetmeden yıkımlarının yapıldığını söyledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X