Metruk binalara yıkım

Gemlik ve Karacabey Belediyeleri her iki ilçedeki tehlike saçan ve atıl durumdaki binaların yıkımını gerçekleştiriyor.

Metruk binalara yıkım

CEMAL KIRGIZ-AYDIN FİDAN

Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmayla tehlike saçan metruk ve atıl durumdaki bir binanın daha yıkımı gerçekleşti. 

Umurbey Abdullah Fehmi İlkokulu karşısındaki metruk bina, vatandaşlardan da tepki görüyordu. Zaman zaman çatısında çökmeler meydana gelen metruk bina encümen kararı sonrasında önceki gün yıkıldı. Umurbey’deki bina yıkımı sonrasında ekiplere teşekkür eden mahalle sakinleri, olası bir facianın önüne geçildiği için duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, kaçak yapılarla mücadelenin yanı sıra, tehlike arz eden atıl durumdaki binaların yıkımının da devam edeceğini bildirdi.

TEHDİT OLUŞTURUYOR

Karacabey Belediyesi de, metruk binaların yıkımlarını sürdürüyor. Esentepe Mahallesi’nde gerçekleşen bir yıkıma katılan Belediye Başkanı Ali Özkan, bina sahipleriyle anlaşma yapılmasıyla zaman kaybetmeden yıkımlara başladıklarını söyledi. Yıkım sırasında yoldan geçen vatandaşlar da uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Belediye Başkanı Ali Özkan, “Bu tür binalar hem görüntü kirliliğine sebep oluyor, hem de mahalle sakinleri için tehlike arz ediyor. Ayrıca yıkılması an meselesi olan bu binalar çocuklarımız içinde ayrıca bir tehdit. Metruk binaların yıkımı devam edecektir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X