Mevlana için göz kamaştırıcı tören

Yıldırım Belediyesi tarafından Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin 741. Vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlenen Mevlevi Töreni ve Sema programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Mevlana için göz kamaştırıcı tören

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin yanı sıra AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Yıldırım İlçe Kaymakamı Mehmet Aydın, Edirne İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı ve çok sayıda izleyici katıldı. Program öncesi konuşma yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlânâ Celâleddîn-i Rûmî’nin önemli bir şahsiyet olduğunu söyleyerek; “Tarihin ve medeniyetin timsali Mevlana, bütün aleme mal olmuş evrensel bir isimdir” dedi.

FİKİRLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ

Günümüzde insanlığın Mevlana’ya ve onun gibi ışık kaynaklarına daha çok ihtiyacı olduğunu söyleyen Başkan İsmail Hakkı Edebali, “O’na duyulan ilgi ve sevgi gün geçtikçe artarak devam etmektedir. Farklı dili konuşan, farklı dine inanan ve farklı kültürlere sahip olan milyonlarca insan, Mevlana’nın eserlerinde insan olmanın anlam ve değerini daha iyi kavramaktadır” diye konuştu. Mevlana gibi manevi şahsiyetlerin bıraktığı miraslara sahip çıkılması gerektiğini belirten Başkan Edebali, “İnsan insanın aynasıdır, dostudur. Biz de bu düşünce içerisinde bir arada olarak Mevlana’yı anlamaya ve anlatmaya çalışıyoruz. Programda emeği geçen ve ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum” şeklinde görüşlerini ifade etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X