Mevsimlik işçi profili değişecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, mevsimlik tarım işçilerinin sorunlarının giderilmesi için farklı projeler hazırlandığını söyledi.

Mevsimlik işçi profili değişecek

Bakan Fakıbaba, geçen ay beraberindeki Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu ile Ankara’nın Polatlı ilçesinde mevsimlik işçileri ziyaret ettiklerini hatırlattı. 

İşçilerin taleplerini yerinde dinleyip, çözüm önerileri konusunda görüş alışverişinde bulunduklarını ifade eden Fakıbaba, işçilerin şartlarını daha da iyileştirebilmek için yeni adımlar atacaklarını vurguladı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki verimli tarım arazilerinin büyük bir bölümünü suya kavuşturmayı planladıklarının altını çizen Fakıbaba, bölgenin sulamaya açılmasıyla da binlerce kişiye yeni istihdam alanlarının oluşturmasının öngörüldüğünü söyledi. 

Tarım işçilerinin problemlerinin çözümü için kapsamlı bir çalışma yürüttüklerine dikkat çeken Fakıbaba, ”İşçilerimizle gittik görüştük şu anda projeler yapıldı. Göreceksiniz seneye benim hemşehrilerim tuvaleti, banyosu, mutfağı olan ve insanca yaşayabilecekleri çamuru olmayan yerlerde yaşayabilecekler. Ankara’da örnek bir proje başlayacak, adım adım da diğer illere yayılacak. İnşallah bizim sulama projelerimiz tamamlandığında da mevsimlik işçi profili zaten değişecek. Eğitim durumları düzelecek oraya sağlık merkezleri açılacak, gençler için oyun sahaları yapılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X