Mevsimlik işçilerin çocuklarına yaz okulu

Karacabey’in Bakırköy Mahallesi’nde mevsimlik tarım işçisi olarak çalışanların çocuklarına yönelik yaz okulu açıldı.

Mevsimlik işçilerin çocuklarına yaz okulu

AYHAN FİDAN

Kurulan çadırda Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açılan yaz okulunda, mevsimlik tarım işçileriyle birlikte gelen 41 öğrenci okuma-yazma ve Türkçe eğitimi alıyor. Mevsimlik işçilerin çocuklarına yönelik açılan okulda verilecek eğitim için öğretmen Hayati Yarar ve Sümeyye Arıkan görevlendirildi. Öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından karşılandığı öğrenildi.

Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve Karacabey Halk Eğitim Müdür Vekili Emre Dinçer, çadırda eğitim gören çocukları ziyaret etti. Çocuklara hediyeler dağıtan Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, “Burada mevsimlik tarım işçilerimizin çocuklarıyla birlikte Suriye’den gelen sığınmacı çocukların ailelerine yaz okulu oluşturduk. Burada eğitim faaliyetlerine devam ediyorlar. Türkçe’lerini geliştiriyorlar, Türkçe öğreniyorlar” dedi.

KAYITLAR SÜRÜYOR

Mevsimlik tarım işçilerine yönelik yaz okulunun büyük bir ihtiyaç olduğunu ifade eden Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin de, “Kapsamlı bir çalışma içine girerek, bir yaz okulu planladık. Okulumuza talep çok yoğun oldu. Mevsimlik tarım işçileri çalışırken çocuklarının da burada eğitim alması onları çok sevindirdi. Burada 2 öğretmenimiz var. Toplam 41 öğrencimiz var.  Kayıtlarımız devam ediyor. Çocuklarımız çok mutlu. Onların mutlu olması da bizi sevindiriyor. Öğrenciler, öğretmenler gelmeden buraya gelerek onların gelmesini bekliyorlar. Bütün kırtasiye malzemeleri ve giyim malzemeleri de burada karşılanıyor. Bu tür kurslarımız devam edecek” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X