Meyve sebze bol, fiyatlar uygun

Kış sebze ve meyvelerinin süslediği pazar tezgahlarında, ürün bolluğu ve geçen yılın altında kalan fiyatlar dikkat çekiyor.

Meyve sebze bol, fiyatlar uygun

ASLIHAN AYDIN

İhsaniye Pazarında, dün domates 1-3 lira, salatalık 2-3 lira, ıspanak 3-4 lira arasında değişen rakamlardan alıcı buldu. Havucun kilosu 2-3 liradan satılırken, pırasa 1,5-2 liradan, yeşil fasulye 3-5 liradan pazar filelerine indi. Pazarcı Şefik Akman, sebze ve meyvede geçen yıla göre fiyatların daha düşük olduğunu söyledi. Bunda havaların iyi gitmesinin etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Akman, “Aynı zamanda geçen yıl Akdeniz’de bu vakitlerde yağıştan seralar zarar görmüştü. Bu da fiyatlara yansımıştı. Şu an öyle bir sorunla karşılaşmadığımız için meyve ve sebze de bolluk var. Bu durum fiyatlara da olumlu yansıdı” dedi. 

YERLİ MUZ 3 LİRAYA DÜŞTÜ

Kışın habercilerinden mandalina ve portakal yoğun talep görüyor. Mandalinanın kilogram fiyatı 1 ila 2,5 lira arasında, portakalın ise 2-3 lira arasında değişiyor. Ayva 3 liradan, elma 2 liradan szatılıyor. Yerli Anamur muzunun fiyatı ise geçen hafta 5 liradan satılırken, dün 3-4 liradan tezgaha indi. 

PAZARIN EN PAHALISI POMELO VE ÇİLEK

Pazarcılar, Güney Afrika’dan gelerek, tezgahlarda yerini alan pomelo isimli meyvenin tanesinin 10-15 lira arasında satıldığını belirterek, müşterilerin yeterince tanımadığı bu meyveye henüz ilgi göstermediğini kaydetti. Yediveren çileği de, 15 liralık etiketi ile dikkat çekiyor. Pazarcı Metin Yetkin, söz konusu çileğin dokuz ay boyunca toplanabildiğini belirterek, “Havalar soğuduğu için daha az çıkıyor. Fiyatı bu yüzden yüksek. Daha çok pasta yapımında kullanılıyor, ayrıca hamile kadınlar yüksek fiyata rağmen talep gösteriyor” diye konuştu.

ALIŞVERİŞTE KUR ETKİSİ

Pazarcı Yetkin, dövizin yükselmesinin alım gücünü etkilediğine vurgu yaparak, işlerin biraz düşük olmasından yakındı. Yetkin, “2 kilo alan artık 1 kilo alıyor. İnsanlar tedirgin. Bu da bize yansıyor. Umarım düzelir” dedi.

SON FİYATLAR

Ürün    Fiyat (TL)

Domates    1-3

Salatalık    2-3

Ispanak    3-4

Patlıcan 2-2,5

Pırasa    1,5-2

Havuç    2-3

Mandalina    1-2,5

Portakal    2-3

Marul    1,5-2

Maydanoz    1

Karnabahar    3-4(tane)

Lahana 3-5 (tane)

Kereviz    2

Patates    2

Soğan 1,5-2

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X