Meyve üreticilerinden Mudanya’ya tesis hazırlığı

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, Mudanya’ya soğuk hava deposu, reçel, marmelat, kuru meyve üretim ve paketleme tesisleri kazandırmak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Meyve üreticilerinden Mudanya’ya tesis hazırlığı

ÖMER BİLİK

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru’yu ziyaret ederek, çalışmaları ve Mudanya üreticisine kazandırmak istedikleri tesislerle ilgili görüş alışverişinde bulundu.

Aydoğan, Mudanya Meyve Üreticileri Birliği’nin Mudanya Belediyesi desteğiyle açtığı üretici pazarları hakkında da bilgi verdi.

Mudanya kırsalına soğuk hava deposu, reçel, marmelat, kuru meyve üretim ve paketleme tesisleri kazandırmak için çalışma içerisine girerek destek arayışlarına başladıklarını belirten Aydoğan, öncelikli hedeflerinin maddi destek bulmak ve projeyi hayata geçirmek olduğunu ifade etti.

Kazanan çiftçilerin bölge insanına çok daha fazla yararlı olacağını belirten Aydoğan, bölgenin kalkınmasında turizmin olduğu kadar tarımsal ürünlerin hakkıyla değerlendirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

AKILCI YÖNTEMLER…

Mudanya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Doğru da, yöre çiftçisinin daha iyi yaşam standartlarına ulaşması için akılcı ve verimli yöntemleri kullanması gerektiğini belirterek, bunun büyük bölümünün de teknoloji ve teknolojik ürünlerle mümkün olduğunu ifade etti.

Doğru, Mudanya meyve üreticisinin gerçekleştirmek istediği projelerinde, yasalar çerçevesinde ellerinden geleni yapacaklarını kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X