Meyve üreticilerinden soğuk hava deposu

Türkiye Meyve Üreticileri Merkez Birliği Başkan Yardımcısı ve Mudanya Meyve Üreticileri Birliği Başkanı Fazlı Aydoğan, çiftçinin ihtiyaç duyduğu soğuk hava deposu için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

Meyve üreticilerinden soğuk hava deposu

ÖMER BİLİK

 

Aydoğan, Mudanya ve çevresi için en az 2 bin tonluk soğuk hava deposu ile birlikte, elde edilen ürünlerin ekonomiye kazandırılmasını sağlayacak reçel, pekmez, marmelat ve paketleme tesisi için gerekli çalışmalara başladıklarını belirterek, “Konunun uzmanları ile hazırlayacağımız dosyayı Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı’na sunarak projenin hayata geçirilmesine çalışacağız. Tabi bu arada İPARD tarafından aday ve potansiyel aday ülkelere destek olmak amacıyla oluşturulan, Katılım Öncesi Yardım Aracı’nın Kırsal Kalkınma Bileşeni başta olmak üzere destek alabileceğimiz tüm birimlere ciddi, gerçekleştirilebilecek bir proje sunulması da gündemimizde” dedi.

Birlik Başkanı Fazlı Aydoğan, “Yerel yöneticilerimiz ve hükümetimizin destekleri ile yöre üreticisinin sadece bir yıllık emeğini değil, ele ele vererek geleceğimizi kurtarmanın tam zamanıdır. Proje ve çalışmalarımızda tarımla ilgili ülke sevdalısı tüm bürokratlarımızın katkılarını bekliyoruz” diye konuştu.

PROJEYE DESTEK

Aydoğan, Proje Danışmanı İhsan Merey ile birlikte Mudanya İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şefik Çınar’ı makamında ziyaret ederek projeyi anlatıp destek istedi. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şefik Çınar projenin büyük bir ihtiyaç olduğunu belirterek her türlü desteğe ve işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X