Meyve ve sebze esnafı yeni yerlerine kavuştu

Gemlik Belediyesi Kapalı Pazaryeri’nde, şehir dışından gelen pazarcı esnafına yönelik ihaleler tamamlandı.

Meyve ve sebze esnafı yeni yerlerine kavuştu

CEMAL KIRGIZ

 

425 pazarcı tezgâhından 200’e yakını 10 yıl süreyle sınırlı ayni hak tesisi yöntemiyle geçtiğimiz hafta Gemlik’te ikamet eden pazarcı esnafına kiraya verilmişti. Bursa, Yalova, Orhangazi, Gürsu ve İznik’ten ilçeye gelen pazarcı esnafına yönelik ihaleler ise bu hafta gerçekleşti.

Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol başkanlığında toplanan ihale komisyonu üyeleri, 7 Aralık Çarşamba günü 30 adet tuhafiye ve giyim bölümünü ihaleye çıkardı. Bu ihalede 5 yer sahiplerini buldu. 8 Aralık Perşembe günü yapılan üretici, zeytinci, peynirci ve yumurta satışı bölümlerin ihalesi ise büyük ilgi gördü. 72 yerden 62’si 10 yıl süreyle ayni hak tesisi yöntemiyle ihale edildi. 

Dün yapılan sebze ve meyve esnafına yönelik ihalede katılım yüksekti. 89 meyve ve sebze bölümünden 70’i alıcı bulurken, kalan yerlerin aynı ihale şartnamesiyle 15 günlük süre içinde pazarlık yöntemiyle talep eden pazarcılara kiraya verileceği açıklandı.

Kapalı pazaryeri ihalelerinin ardından yine yönetmelik gereği cadde ve sokaklarda açılan salı pazarı kapanacak. Kapalı pazaryerinde salı günü için yer alamayan esnaflar cumartesi günü için yapılacak olan ihaleye girebilecekler. 

Kapalı pazaryerinde salı ve cumartesi günlerinden yer alamayan pazarcı esnafı kalırsa, talepleri halinde bu pazarcılara perşembe pazarından ücretsiz yer verilerek, tüm pazarcıların yerleştirilmesi planlanıyor. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X