Meyveye soğuk darbesi

Mudanya’da bu yıl ocak ayında yaşanan soğuklar nedeniyle, zeytin ağaçlarının ardından yaklaşık 18 bin dönüm arazide ekili incir, şeftali ve üzümde de büyük oranda zarar meydana geldiği belirtildi.

Meyveye soğuk darbesi

ÖMER BİLİK

Mudanya’nın Hasköy, Dedeköy, Küçükyenice, Bademli, Balabancık, Çekrice, Orhaniye, Evciler, Emirleryenicesi, Çamlık, Çayönü, Esence, Ülküköy, Yörükyenicesi ve Yaman mahallelerinde yaklaşık 18 bin dönüm arazide yetiştirilen incir, şeftali ağaçlarıyla üzüm bağlarının, yaşanan soğuklardan etkilendiği kaydedildi. Mudanya Ziraat Odası Başkanı Raif Döner, 2 bin 300 dönüm incir, 6 bin dönüm şeftali ekili alan ve 9 bin 700 dönüm üzüm bağında meyve olmadığını söyledi. 

DESTEK BEKLİYORLAR

Zeytinde olduğu gibi incir ağaçlarının da meyve vermesi için zamana ihtiyacı olduğunu belirten Döner, şeftali ve üzümün daha şanslı olduğunu ve kendisini iki üç yılda yenileyebileceğini anlattı. Raif Döner, bu yıl zeytin ve meyve üreticilerinin büyük sıkıntı yaşayacağını kaydetti. Döner, “2016 Ocak ayı içerisinde yaşadığımız don olayı nedeniyle ilçemizde tarım alanlarında büyük hasar oluştuğu gerçektir. Buralardaki hasarın telafi edilebilmesi için ekonomik olarak üreticilerimize destek verilmelidir. Üreticilerin tek çıkar yolu, devlet tarafından destek verilmesi, destek verilmemesi durumunda uzun vadeli faizsiz kredi verilmesi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X