Mezarlık değil cephanelik

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Mardin Nusaybin ilçe merkezi ve mahallelerine operasyon düzenleyen Özel Harekat polisleri; PKK’nın sözde şehitliğinde 1 adet ‘Doçka’ tabir edilen uçaksavar, 1 Kalaşnikof tüfek, 3 el bombası ve mühimmatlar ele geçirdi. İ

Mezarlık değil cephanelik

Hendekler kapatdığını ve bombalı tuzakların imha edildini duyuran Mardin Valiliği, “Bir kadın teröristin öldürüldü, yasak bölgeyi ihlal ederek polisleri engellemeye çalışan 19 kişi gözaltında” açıklamasını yaptı.

AKDOĞAN: AĞIR SİLAHIN MEZARLIKTA NE İŞİ VAR?

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, PKK’nın sözde şehitliklerine düzenlenen operasyona ilişkin, “Oraları mezarlık görünümü altında örgüt yuvalarıdır. Buralarda mezar falan yok, eli silahlı teröristler var. Ağır silahların mezarlıkta ne işi var? Halkın çağrılıp tehdit edildiği, haraç alındığı, işkence edildiği yerlerdir buralar. Terörizm merkezi haline gelen sözde mezarlıkların ortadan kaldırılması ve buraları inşa edenlerin yargıya hesap vermesi kaçınılmazdır” dedi. 

BİR POLİS YARALI

Bu arada, ilçenin birçok mahallesindeki barikatları zırhlı araçlarla yıkmak ve hendekleri kapatmak isteyen güvenlik güçlerine PKK’nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri ateş açtı. İlçenin birçok yerinde yoğun silah sesleri duyuldu. Aralıklarla devam eden çatışmalarda yaralanan 25 yaşındaki polis memuru M.Y., Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Aynı mahallede yaralanan 17 yaşındaki bir gencin de tedavisi sürüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X