‘Mezhep gerilimi endişe verici’

Kanada’nın, Suudi Arabistan ile İran arasında yükselen tansiyondan endişe duyduğu belirtildi.

‘Mezhep gerilimi endişe verici’

Kanada Dışişleri Bakanı Stephen Dion, Suudi Arabistan yönetiminin, aralarında Suudi Arabistan vatandaşı Şii din adamı Ayetullah Nemr Bakır en-Nemr’in de bulunduğu 47 kişinin idam cezasının infaz edildiğini duyurması ve sonrasında tırmanan olaylarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, mezhep temelli gerilimden endişe duyduklarını kaydetti.

Açıklamasında idam cezasına karşı olduklarına vurgu yapan Dion, “Hükümet olarak Suudi Arabistan’daki insan hakları ve yargı süreci konularında ortaya çıkan gelişmelerden duyduğumuz endişe giderek artmaktadır. Bu konudaki görüşlerimizi Suudi yetkililere iletmeye devam edeceğiz. Bu gelişmeler nedeniyle Suudi Arabistan hükümetini insan haklarını korumaya, muhalefetin söylemlerine karşı daha adil ve ılımlı olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Stephen Dion, Suudi Arabistan ve İran arasında kesilen diplomatik ilişkilerin, mezhebe dayalı gerilimi daha da artırmasından kaygı duyduklarını da belirtti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X