MGK`da ilkler yaşanacak

30 Ekim`deki MGK`ya, Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk defa başkanlık edecek. Toplantının yeni cumhurbaşkanlığı binasında yapılması da öngörülüyor.

MGK`da ilkler yaşanacak
Paralel yapıyla mücadele ve çözüm sürecinin ana gündem olarak masaya yatırılacağı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) 30 Ekim Perşembe günü toplanıyor. Gündemdeki diğer konular ise; IŞİD tehdidine yönelik yol haritası, Irak-Suriye sınırındaki gelişmeler, “kırmızı kitap” olarak alınan Milli Güvenlik Siyaset Belgesinin güncellenmesi.
 
Güncellemede, paralel yapının ulusal güvenliği tehdit eden unsurlar arasına alınacağı ifade ediliyor.
 
Toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan ilk defa cumhurbaşkanı sıfatıyla başkanlık edecek. Ahmet Davutoğlu da ilk defa başbakan sıfatıyla katılacak. Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Yalçın Akdoğan ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ilk MGK’sı olacak.
 
Beştepe’deki cumhurbaşkanlığının yeni binası 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda ilk defa kullanılmaya başlanacak. Yeni binanın bu resepsiyonun ardından MGK toplantısına da ev sahipliği yapması öngörülüyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X