MHP belediye meclislerinde iç denetim yapısı oluşturdu: Üst Kurul ne derse o!

Çekirge Caddesi üzerindeki MHP İl Başkanlığı tümüyle yenilenip modern bir parti merkezi haline geldi, eski halinden eser kalmadı. Yenilenen ve genişleyen odasında MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı ile ittifak ortaklığından yerelde AK Parti ile ilişkilere, belediye meclislerinde izlenen yoldan mahallelerde sürdürülen çalışmalara ve komisyon çalışmasından çözüm odaklı siyaset anlayışına kadar geniş alanda sohbet ettik… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

MHP belediye meclislerinde iç denetim yapısı oluşturdu: Üst Kurul ne derse o!

Davet… MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı’dan geldi. İntam’da tümüyle yenilenen MHP İl Başkanlığı’nı gezip kahve sohbeti yaptık.

Siyaseti konuşurken…

“Cumhur İttifakı bir koalisyon değil” dedi ve ekledi:

“Cumhur İttifakı, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için oluşmuş bir ittifak, iktidar ortaklığı değil. Sayın Genel Başkanımız bunu sık sık dile getiriyor.”

Bakışı şu:

“Karşılıksız, inandığımız değerler uğruna bu ittifakı kurduk. Türkiye Cumhuriyeti devleti için çok değerli olduğunu düşünüyorum.”

İttifak uyumunu sorunca da şu değerlendirmeyi yaptı:

“İstişareler sağlıklı yürüyor. Davut Başkan’la gayet uyumluyuz.”

Şunu açıkladı:

“Tespit edilen sorunlarla ilgili sistem de kurduk. İl başkanları ve il başkan yardımcıları sık sık bir araya gelip istişare ediyoruz.”

Şunu vurguladı:

“Bence örnek bir ittifak modeli var. MHP–AK Parti teşkilatları arasında da uyum var. Davut Bey’in bakış açısı çok doğru. Belediye başkanlarımızla da uyum içinde çalışıyoruz.”

Şunun altını çizdi:

“Devletin ve milletin geleceği bu ittifakın devamına bağlı.”

Ardından…

Yerel yönetimleri konuşurken “Sizin 1 belediyeniz var” dediğimizde, MHP İl Başkanı Cihangir Kalkancı itiraz etti:

“Bizim 14 belediyemiz var. İyi ilişkiler ve sürekli istişare içindeyiz. İttifaka verdiğimiz değer gereği bütün olarak bakıyoruz.”

Sonra da…

MHP’nin belediye meclislerine yönelik kurduğu yeni yapıyı anlattı:

Ahmet Emin Yılmaz’ın yazısının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X