MHP ‘dokunulmazlık’ önerilerini AK Parti’ye iletti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı’yı ziyaret ederek dokunulmazlık konusunda “yasal düzenleme” gerektirmeyen önerilerini iletti.

MHP ‘dokunulmazlık’ önerilerini AK Parti’ye iletti

Vural, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, terör örgütüne destek ve üye olmaktan fezlekeleri olan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik toplumsal talebi karşılamak için başvuruda bulunduklarını hatırlattı.

 

Amacın, terörle mücadeleye siyasi irade olarak desteğin yapılması olduğuna işaret eden Vural, MHP olarak konuyla ilgili 4 önerilerini AK Parti’ye sunduklarını belirtti.

“Önemli olan teröre karşı siyasi irade oluşturmak”

 

MHP olarak hangi eksende değişiklik yapılmak isteniyorsa siyasi irade ortaya koyduktan sonra dokunulmazlık konusunda da kendilerinin gereken desteği vereceğine dikkati çeken Vural, şunları kaydetti:

 

“Önerilerimize göre hiçbir yasal düzenlemeye gerek yok. Üstelik bu önerilerin hepsi anayasanın ruhuna ve lafzına uygundur. Bu konuda mevcut uyum çerçevesinde adım atılması gerekiyor. Önerilerimiz, bu konuda adım atmak isteyenlerin yerlerini genişletmeye yöneliktir. Umarım bu konuda bir mutabakat oluşur. Terörü destekleme, Anayasa’nın 14. maddesiyle tamamen dokunulmazlığın dışında tutulmuştur, bunların himaye görmesi kabul edilemez. Parlamento hukukunda bunları himaye etmek de terörle mücadelemizi akamete uğratır. Zamanla ilgili sorun yoktur. Çalışmamız gerekiyorsa 7 gün, 24 saat çalışırız. Önemli olan teröre karşı siyasi irade oluşturmaktır. Bu irade beyanını oluşturmamız lazım. MHP, her türlü fedakarlığa yapmaya hazırdır. Biz kimseyi yargılamıyoruz, yargının önünü açıyoruz. Siyasi yargılama yapmak doğru değildir. Yargının taleplerini sona erdirmek için hukuku çalıştırmamız ve hukuku üstün kılmamız gerekiyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X