MHP Kurucular Kurulu’nun 12 üyesi bildiri yayımladı

MHP Kurucular Kurulu’nun 12 üyesi adına yapılan açıklamada, bazı teşkilatların kapatılarak mahkeme kararıyla çözüm aranır hale gelinmesinin partiye ve ülkeye zarar verdiği belirtildi.

MHP Kurucular Kurulu’nun 12 üyesi bildiri yayımladı

MHP Kurucular Kurulu’nun 12 üyesi, bazı parti teşkilatlarının kapatılmasına ilişkin bildiri yayınladı. 

MHP’nin 20 kişilik Kurucular Kurulu’nun 12 üyesi, Ali Sağır, Aziz Mecit, Hayrettin Başeğmez, Kemal İnandı, Mehmet Topçu, Mehmet Küçükince, Muharrem Şemsek, Mehmet Gümüştaş, Mevlüt Dedeoğlu, Muttalip Polat, Niyazi Ahıska ve Selahattin Güntay, son dönemde bazı parti teşkilatlarının kapatılması ve olağanüstü kurultay talebi tartışmalarıyla ilgili yazılı bir ortak açıklama yaptı.

“Dava geri alınsın”

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Türkiye içinden geçtiğimiz dönemde içte ve dışta çok büyük problemlerle karşı karşıyadır. Bölücülük ve terör olayları her gün can almakta, hainlikler çok yönlü devam etmektedir. MHP’deki iç tartışmaların, il ve ilçelerin feshedilerek gönüldaşlarımızı ötekileştirecek veya başka yollarla uzun süre devam ettirilmesi ve mahkeme kararı ile çözüm aranır hale gelinmesi, partimize ve ülkemize zarar vermektedir. Kısa sürede doğru bir çözüm üretilerek mevcut tartışmalı durumun sonlandırılması, partimizin ve Türkiye’nin hayrına olacaktır. Bunun için kongre isteyen genel başkan adayları ve delegeler, taleplerini mahkemeye iletmiş olsalar da, genel başkan ve genel merkez yönetimi, mahkeme bir karar vermeden ‘seçimli olağanüstü kongrenin’ toplanmasına karar vermelidir. Böyle bir durumda da ilgililerce dava geri alınarak konu çözülmüş olabilir.”

MHP’nin bu iç tartışmaları bir fırsata çevirerek partinin daha da güçlü hale gelmesinin sağlanmasının önemine değinilen açıklamada, “Yönetimde bulunanlar ile adayların ülkücü hareketi daha iyi nasıl yöneteceklerine, MHP’yi nasıl iktidar edeceklerine yoğunlaşmaları gerekir” ifadeleri kullanıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X