MHP’de 19 yıl sonra bir ilk!

Kızılcahamam kampı ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığı nedeniyle iki haftadır grup toplantısı yapmayan MHP’de bu haftaki grup toplantısında kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural çıktı.

MHP’de 19 yıl sonra bir ilk!

Kızılcahamam kampı ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin rahatsızlığı nedeniyle iki haftadır grup toplantısı yapmayan MHP’de bu haftaki grup toplantısında Grup Başkanvekili Oktay Vural kürsüye çıktı.

Mecliste Salı günleri düzenlenen grup toplantılarını iki haftadır yapmayan MHP’de bu hafta grup toplantısı yapma kararı alınmış, Devlet Bahçeli, rahatsızlığı nedeniyle yerine Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın konuşmasını istemişti.

Grup Başkanvekili Erkan Akçay başkanlığında açılan grup toplantısına MHP’li vekillerin yanı sıra partililer de katıldı. Akçay, Genel Başkan Bahçeli’nin başarılı bir ameliyat geçirdiği belirterek, sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi. Akçay, daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye Grup Başkanvekili Oktay Vural’ı çağırdı. Böylece 1997’den bu yana ilk defa MHP’nin grup toplantısında Bahçeli’nin yerine kürsüye Oktay Vural çıktı.

 

Vural, toplantının Bahçeli’nin talimatıyla düzenlendiğini belirterek, Bahçeli’nin istirahatinin devam ettiğini, kısa zaman içerisinde aralarına katılacağını söyledi.

“​Terörle mücadele PKK bertaraf edilinceye kadar sürmeli”

 

Bu yıl, 17 polis, 4 asker ve bir korucunun, 22 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 135 asker, 105 polis ve 5 korucunun şehit olduğuna dikkati çeken Vural, “Terör örgütüne karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü mücadele muhakkak başarıya ulaşacak ve bölücü terör örgütü bertaraf edilecektir. Buna inancımız tamdır. Yeter ki yine gaflete düşülmesin, yeter ki devleti yönetenler yine uyumasın. Yılların ihmal ve tavizleri milletimize pahalıya malolmuştur” dedi.

 

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadelenin bir destan olduğunun altını çizen Vural, şunları söyledi:

 

“Her yerde devlet ve kanun hakimiyeti sağlanmalıdır. Ancak terörle mücadeleyi bir aç parantez kapa parantez olarak ele almak aymazlıktır. Terörle mücadele anlık değildir. Parantez içine alınamaz. Terörle mücadele PKK terör örgütü bertaraf edilinceye kadar devam etmeli ve alan hakimiyeti sağlanarak, buralarda terörist unsurların bir daha yer almamasına yönelik tedbirler alınmalıdır. Önleyici bir terörle mücadelenin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu çerçevede bölge halkının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak tedbirler, güvenlik şemsiyesi altında alınmalıdır.”

 

Erdoğan ve Davutoğlu’na “bildiriye imza” çağrısı

 

Akademisyenlerin yayınladığı bildiriyi anımsatan Vural, bin 128 “sözde akademisyene” karşılık 2 bin 577 akademisyen ve bin 178 STK temsilcisinin imzaladığı “Vatansever Türk Aydınları” bildirisinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından da imzalanmasını istedi. 

 

Vural, “Şimdi MHP grubundan Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Başbakana sesleniyorum; sözde akademisyenlerin ihanet bildirisine koyduğunuz tepki kadar vatansever akademisyenlere de desteğinizi ifade etmenizi bekliyoruz. Aziz milletimize bağlı aydınlara da sahip çıkınız. Bin 128 sözde aydının özde ihanet bildirisine karşılık 2 bin 577 vatansever Türk aydının bildirisine sahip çıkıyor musunuz? Destekliyor musunuz? Bu vatansever aydınların yanında yer alacak mısınız? Bizler bu bildirinin altına imzamızı ve irademizi ortaya koyuyoruz. Ya siz? Siz ne yapacaksınız?” diye konuştu.

 

İçeride ve dışarıda milli menfaatleri haleldar edecek girişimlerin giderek arttığına dikkati çeken Vural, şöyle devam etti:

 

“Türkiye diplomatik, silahlı, siyasi amansız bir saldırıyla karşı karşıyadır. Dünün müstemleke aydınları, bugünün küresel güçlerinin kiralık kalemleri, PKK muhipleri dün olduğu gibi bugün de devrededir. Dün büyük güçlerin büyük düşlerini bugün onların taşeronları hayata geçirmek için saldırıya geçmiş durumdalar. Ancak buradan vatandaşlarıma sesleniyorum; emin olun ki milletimizi şu günlerde naçar bırakan ve bu şekilde giderse vatanı, milleti, devleti büyük felaketlere sürükleyecek olan bu amansız saldırılara karşı koyacak en büyük güç, milli şahsiyet, milli irade, milli mefkure, milli ruh yani Milliyetçi Harekettir.”

 

Vural, “Müsterih olun; Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu topraklarda hiçbir gücün ameliyat girişimine müsaade etmeyeceğiz. Bu topraklarda Kürdistan diye bir ucubenin kurulmasına MHP olarak izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X