MHP’de Alan ve Oğan sürprizi

MHP’de İstanbul Milletvekili Engin Alan ile Iğdır Milletvekili Sinan Oğan 7 Haziran seçimleri için aday adaylığı başvurusu yapmadı.

MHP’de Alan ve Oğan sürprizi

Alan’ın aldığı kararda, MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın ‘Devlet Bahçeli, Ergenekon ve Balyoz’da tuzağa düşmedi’ şeklindeki sözlerinin etkili olduğu ileri sürülüyor.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Halaçoğlu’nun sosyal medyada yaptığı açıklama da tartışma yarattı. Halaçoğlu, Twitter’da, ‘Sayın Alan maalesef sabıka kaydı engeline takıldı. Sinan Bey ise kendi arzusuyla başkanı olduğu kurum için başvurmadı’ diye yazdı. Halaçoğlu’nun ‘Sabıka kaydı’ iddiasına Engin Alan’ın kızı Tülin Alan Pekkoç’tan yine Twitter üzerinden yanıt verdi. Pekkoç, aynı davadan yargılanan Albay Hanefi Yıldım’ın mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı alıp aday adayı olabildiğini yazdı ve ‘Adayı olmama sebebi bu değildir sonucu çıkıyor’ dedi.

BAHÇELİ Mİ İSTEMEDİ?

MHP çevrelerinde MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, parti içerisinde potansiyel Genel Başkan adayları arasında gösterilen Sinan Oğan’ı ise çizdiği ve tekrar aday yapmayacağı iddia ediliyordu. Hatta Bahçeli’nin kendisine yakın bir milletvekili aracılığıyla Sinan Oğan’a ‘Listeye almayacağım’ mesajını ilettiği konuşuluyordu. Halaçoğlu’nun mesajına yanıt veren Sinan Oğan, ‘Yusuf beyin şahsımla ilgili yaptığı bu açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. Dostlarım, neden başvurmadığımı mutlaka açıklayacağım. Lütfen partimize zarar verecek yorumlar yazmayalım. Aslolan partimiz ve davamızdır…’ diye yazdı.

TOSKAY VE ORAL DA

Sinan Oğan’ın MHP’den milletvekili aday adayı olmaması tartışmanın fitilini ateşledi. Tunca Toskay, Reşat Doğru, Enver Erdem ve Sümer Oral da aday adaylığı başvurusu yapmadı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X