MHP’de kongre tarihi belli oldu

MHP Genel Başkanı Bahçeli, “MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal hakları kullanma yolu da açık olacaktır” dedi.

MHP’de kongre tarihi belli oldu

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP’nin Kızılcahamam kampının son gün oturumu sonrası düzenlediği basın toplantısında, görüşmelerde fikri, siyasi ve gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptıklarını belirtti.

Bahçeli, anayasa tartışmalarına ilişkin, “Anayasa toplumsal ve siyasal bir mutabakatın zamanlar üstü belgesidir. Bu belge kişiye özel hazırlanamaz. Bu belge yalnızca bir siyaseti gözeterek yazılamaz” dedi.

“Dava arkadaşım akıntıya kapılmayacak”

MHP’nin karıştırılmaya çalışıldığına işaret eden Bahçeli, “MHP’nin karıştırılması, oyalanması hatta susturulup içine kıvrılması için haricimizde faal ve sinsi bir çalışma vardır. Tertemiz vicdanına, sağlam iradesine, isabetli kararına güvendiğim hiçbir dava arkadaşım bu akıntıya kapılmayacak, sebebi ne olursa olsun fırsat vermeyecektir” diye konuştu.

“Önce şu imzaları bir görelim”

Bahçeli, önümüzdeki hafta muhaliflerin topladığı imzaların genel merkeze iletileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine, şunları söyledi:

“Önümüzdeki günlerde bu uygulanır ise o zaman MHP, Siyasi Partiler Yasası, Tüzük ve siyasi anlayışı içerisinde gereğini yapacaktır. Bu ille de ‘imzalar geçerli kabul edilip olağanüstü kongre yapacağız’ anlamı taşımaz. Başkalarının imza toplama hakkı kadar parti yönetimi de partiyi koruma, güçlendirme, geliştirme, kargaşaya, çatışmaya, bir takım kırgınlıklara sebebiyet vermeyecek bir anlayış içerisinde hareket etme görevi de vardır. Onun için, önce şu imzaları bir görelim bunlar neyin nesidir.”

“Kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır”

Alparslan Türkeş’in ölümünün ardından yasal mecburiyet dolayısıyla olağanüstü kongre yaptıklarını belirten Bahçeli, diğer bütün kongrelerin olağan olarak gerçekleştiğini anımsattı.

MYK’nın, 12. Olağan Büyük Kongre’nin 18 Mart 2018 yılında yapılmasına, söz konusu kongrenin yapılmasına yönelik hazırlık kapsamında ilçe kongrelerinin 9 Ekim 2016 tarihinden başlayarak 30 Nisan 2017 tarihinde tamamlanmasına, il kongrelerinin ise 4 Haziran 2017 tarihinde başlayıp 5 Kasım 2017 tarihinde tamamlanmasına karar verdiğine dikkati çeken Bahçeli, şöyle devam etti:

“MHP’nin lüzumsuz bir şekilde 69 günden bu yana kamuoyunda sürdürülen tartışmalara son vermek, bazı çevrelerin bu hakkı kullanma yolundaki insanları tahrik ve teşvikiyle yanlış yere sürüklenmelerini önlemek açısından böyle bir kararı almıştır. Bu siyasi partiler yasasına ve tüzüğe uygun bir karardır. MHP’nin kongre süreci 18 Mart 2018 tarihi olacaktır. Ondan öncesi artık bizi ilgilendiren bir konu değildir. İmzayı kim ne kadar toplarsa toplasın müracaatları halinde kabulü mümkün olmayacak ve yasal hakları kullanma yolu da açık olacaktır. Onun için önümüzdeki günlerde bizimle değil mahkemelerle haklarını savunmalarını tavsiye ederiz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X